"Putin je zarobljen!"
Sajt predsednika Rusije

On je dodao da nije optimističan kada je u pitanju diplomatsko rešenje rata u Ukrajini.

Nehamer se sa Putinom sastao u zdanju Novo-Ogarjovo u Moskvi i time postao prvi lider neke od zemalja Evropske unije koji je to učinio otkako je počeo rat u Ukrajini. Sastanak je trajao oko 75 minuta.

Austrisjki kancelar je rekao da je u razgovoru koji je bio “direktan, otvoren i težak” poručio Putinu da će EU povećavati sankcije dokle god bude bilo novih žrtava. On je preneo i svoje utiske iz Buće, koju je posetio pre dolaska u Rusiju.

"Putinovu logiku u velikom delu određuje rat i on se ponaša u skladu sa tim. Uprkos tome, on je nastavio da odbacuje termin rat", rekao je Nehamer austrijskim medijima.

Karl na meti kritika

Put u Moskvu austrijskog kancelara Karla Nehamera na razgovore sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom izazvao je kritike koalicionih partnera.

Zeleni za posetu Nehamera Moskvi nisu bili konsultovani i saznali su za to iz medija.

Poslanica Zelenih Eva Ernst Džidžić kritikovala je posetu Nehamera.

"Ne podržavam tu posetu", poručila je ona.

Lider Zelenih i vicekancelar Verner Kogler je bio umereniji, i koalicionom partneru poručio je da se nada da je poseta bila usaglašena sa EU.

Takođe, i gotovo sve opozicione partije u Austriji bile su protiv posete Nehamera Moskvi, uz obrazloženje da ne treba pružati platformu Putinu za iznošenje svojih stavova. Samo je Slobodarska partija (FPO) podržala inicijativu kancelara.

Najnovije vesti iz minuta u minut pročitajte u našem blogu Ukrajina uživo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Mile

12.04.2022 14:00

Ruska posla i Ruska salata! U svemu je Rusija bila umešana! Od masakra, hakerskih napada, lažnih pregovora, lažne Video-montaže, silovanja, otrovanja po celom svetu, špijuniranje decenijama do genocida. To oduvek je Rusija radila i nadamo se da je ovo konačno kraj Ruske ere i Putinizma.

Dejan

18.04.2022 22:46

@Mile - E Lemi Lemi, pametnije je da se spremas da proslavis ove praznike nego da trebis svetsku politiku. Mnogo si plitak za tako dubokoumne napore. Nadamo se da je ovo tek pocetak budjenja istocnog medveda iz dugogodisnjeg sna.

Tuza

13.04.2022 15:49

Da se rasformira NATO pakt kao sto je rasformiran Varsavski ugovor!Nek' zemlje imaju svoju samostalnost i u razvoju i u odbrani!