"PLATIĆETE SKUPU CENU" Lavrov konačno otkrio: Ovo je glavni cilj rata u Ukrajini
EPA

 

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je juče da je glavni cilj vojne intervencije u Ukrajini rušenje "nakaradnog svetskog poretka kojim dominiraju Sjedinjene Države".

On je poručio da je Amerika predugo kršila međunarodno pravo i ugnjetavala slabije, sebično vodeći računa isključivo o svojim interesima.

U intervjuu za televiziju Rusija 24, Lavrov je rekao da se Moskva neće povinovati volji Vašingtona i da zapadne sile više neće moći da ignorišu "legitimne bezbednosne interese Ruske Federacije".

- Naša specijalna vojna operacija u Ukrajini ima za cilj da stavi tačku na neometano širenje NATO pakta i neskrivenu težnju Sjedinjenih Država da zagospodare celim svetom. Amerika je pokušala da nametne svetu nakaradni svetski poredak zasnovan na pravilima koja njoj odgovaraju i koja po potrebi može da menja kako njoj padne na pamet. Svoju dominaciju Sjedinjene Države gradile su na grubom kršenju međunarodnog prava i ugnjetavanju drugih država - kazao je Lavrov.

On je rekao da su se Rusija i Kina usprotivile američkoj agresivnoj politici i izrazio nadu da će im se uskoro pridružiti i druge države.

Takođe je istakao da bi Evropa mogla da "plati skupu cenu jer slepo sledi Sjedinjene Države", dodajući da se uloga Evropske unije promenila od početka sukoba u Ukrajini.

- EU nikad nije bila savršena, ali ranije barem nije bila vojni savez koji se bori protiv nekakvih izmišljenih neprijatelja, i to sve po diktatu Amerike - poručio je Lavrov.

Nema primirja dok traju pregovori

Šef ruske diplomatije kaže da je Rusija tokom prve runde pregovora sa Ukrajinom htela da obustavi sve vojne akcije, ali da se druga strana oglušila o primirje, pa je Moskva sada promenila stav.

- Nećemo prekinuti dijalog sa Ukrajinom, ali nećemo ni obustavljati vojne operacije dok traju pregovori. To smo jednom pokušali i druga strana se nije pridržavala dogovora, pa primirja neće biti dok se ne postigne konačan dogovor - rekao je Lavrov.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Zoran Stojic

12.04.2022 09:20

BRAVO LAVROV BRAVO LAVROV DO KRAJA KAOBOJI SE MORAJU OPAMETI