HLADAN TUŠ ZA EVROPSKU UNIJU Šef OPEK-a odgovorio Briselu na zahtev da se zameni ruski izvoz nafte
Foto: Shutterstock

On je upozorio EU na nemogućnost potpune zamene ruske nafte.

Prvi čovek Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK) Mohamed Barkindo je tokom ličnog sastanka upozorio rukovodstvo Evropske unije na nemogućnost potpune zamene ruske nafte u slučaju zabrane njenog uvoza pod sankcijama, piše Rojters.

Prema proračunima Barkinda, zbog sankcija uvedenih Moskvi, svetsko tržište bi moglo da izgubi oko sedam miliona barela nafte dnevno.

Nadoknaditi takve gubitke, prema rečima generalnog sekretara OPEK-a, biće nemoguće.

Komentari (2)

Loading
KATASTROFA

12.04.2022 01:55

DA NEVERUJE COVEK STA I KAKO OVA EVROPA RAZMISLJA, SEKU GRANU NA KOJOJ SEDE, PLJUJU U BUNAR IZ KOJEG PIJU VODU !! RAZMISLJAJU KRATKOVIDNO I ZAMISLJAJU DA SU PAMETNI,A SVE TO CE NAJVISE OSETITI OBICNI LJUDI, RADNICI KOJI INACE TESKO ZIVE! VELIKA STETA I NAJVECA SU LJUDSKI ZIVOTI !! JA SAM PRIRODNO OPTIMIST , SADA PESIMIST, NISTA DOBRO NAS NE CEKA,MOLIMO SE DRAGOM BOGU DA GRESIM I DA PRAVDA I ISTINA POBEDI 🙏🙏🙏 !!!

Ljilja

12.04.2022 10:37

@KATASTROFA - Tako je to kad imaš ko da ti diktira sa druge strane bare. Evropljani misle ustvari ameri i britanci da imaju sva prava ovog sveta , samo su se preračunali sve ce im se vratiti duplo samo što nece pogoditi te pametne vec obični ljudi.