NEMA PREKIDA VATRE DOK SE NE POSTIGNE SPORAZUM Lavrov: Boreljova izjava menja pravila igre
EPA

 Predsednik Rusije Vladimir Putin je više puta naglašavao da smo mi više za pregovore. Tokom prve runde pregovora, koju je ukrajinska strana predložila, ruski predsednik dao je naređenje da se napravi pauza u neprijateljstvima i u održavanju specijalne vojne operacije.

Međutim, kada smo se uverili da Ukrajinci neće da uzvrate istom merom, odlučeno je da neće biti prekida vatre za naredne runde pregovora.

Do postizanja konačnog sporazuma, odnosno, dok ne bude potpisan - rekao je Lavrov u intervjuu za TV kanal "Rusija 24", a prenela agencija RIA Novosti.


Kako dodaje TASS, na konstataciju šefa diplomatije EU Đuzepa Borelja da vojno rešenje u Ukrajini nema alternativu, Lavrov je rekao da to znatno menja pravila igre.

Specijalna operacija u Ukrajini, 47. dan - Alo.rs

- Kada šef diplomatije jedne zemlje ili organizacije, u ovom slučaju Borelj, kaže da se ishod nekog konflikta može rešiti samo vojnim sredstvima, to znači da je on napravio lapsus ili gaf i rekao nešto što ga niko nije ovlastio da kaže. U svakom slučaju, ovakva izjava je neobična, menja igru.

EU do sada nije delovala kao vojna organizacija - naglasio je Lavrov.

Borelj je u subotu na Tviteru napisao da ovaj rat treba dobiti na bojnom polju i da će Ukrajini biti nastavljena isporuka oružja.

Rusko-ukrajinski pregovori počeli su 28. februara, četiri dana nakon počtka ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini.

U Belorusiji je održano nekoliko sastanaka koji su nastavljeni u onlajn formatu.

Turska je 10. marta organizovala sastanak između ministara spoljnih poslova Rusije i Ukrajine, Sergeja Lavrova i Dmitrija Kulebe, na marginama diplomatskog foruma u Antaliji, podseća ruska agencija.


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading