AMERIČKI VETERAN IZ UKRAJINE: Nećemo pobediti, dajte nam vreće za leševe!
Twitter

Reč je o bivšem štabnom naredniku američke vojske Džejmsu Vaskezu (47) iz Konektikata koji je stigao u Ukrajinu ranije ovog meseca kako bi se borio, kako kaže, protiv Rusije i osvajača Vladimira Putina, prenosi Dejli star.

No, on već danima žali zbog nedostatka naoružanja sa kojim se suočava njegova jedinica, rekavši da neće pobediti sa krš oružjem.

"NEĆEMO SE POVUĆI" Kadirov: Garantujem vam, zauzećemo Donbas, Kijev i sve druge gradove - Alo.rs

– Molim vas, dajte nam malo j*benog oružja, nećemo pobediti s ovim otpadom. Potrebni su nam M-16, M-4, ACOG, crvene tačke, municija, stari AT-4 za koje znam da su u nekom skladištu. Ako nam to ne pošalju, mogu da nam donesu vreće za tela – napisao je on na Twitteru.

POČINJE BITKA SVIH BITAKA Britanska tajna služba obavestila Ukrajince kada ruska vojska kreće u ODSUDNI NAPAD - Alo.rs

Vaskez je najpre došao u Varšavu 14. marta, gde se pridružio Legiji stranaca, da bi se odatle otisnuo put Ukrajine u ratna dejstva.

Ranije ovog meseca, on je tvrdio da su ruski vojnici svoje mrtve prepuštali na milost i nemilost divljim psima.

Vaskez je prekaljeni ratnik i ima “bogato” iskustvo pošto je dva puta bio u Iraku i jednom u Avganistanu. Sada je u Ukrajini, a njegova supruga je jednom prilikom za Dejli mejl rekla da su ga za odlazak u rat inspirisale horor scene
koje svakodnevno viša na vestima.

Sve o situaciji u Ukrajini čitajte OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Amater

11.04.2022 11:49

COVEK KOJI SE BORIO CEO ZIVOT SA OSVAJACIMA (AMERIKA-NATO) I SADA POSLE TOLIKO GODINA ZASMETALI MU OSVAJACI...BAS JE IRONICAN PA ZAR NIJE TREBAO DA SE BORI NA STRANI SIRIJE,IRAKA,AVGANISTANA,LIBIJE ITD.

komandant 1001

13.04.2022 15:31

A ko te terao u Moravu kada ne znaš da plivaš ?!!!