OSTVARIĆE SE VAŠA NAJGORA NOĆNA MORA Iz Moskve stigao odgovor na izjavu Žozepa Borelja da je nepohodno Rusiju vojno poraziti
Alo! Ilustracija

Do ovog zaključka došao je poznati ruski politikolog, orijentalista Jevgenij Satanovski. On je u svom autorskom Telegram kanalu sugerisao na šta je tačno mislio predstavnik Brisela, a objasnio i kako bi takva militaristička pozicija Evrope zapravo mogla da ispadne.

Jevgenij Satanovski je podsetio da Borelj, kao glavni evropski diplomata, daje takve izjave s razlogom. On je zapravo otkrio glavnu poziciju Zapada, usmerenu na slabljenje Rusije putem posrednika rata.

Ukrajina u ovoj situaciji deluje kao pešak, koji se koristi kao potrošni materijal. Brisel i Vašington otvoreno lažu Kijev, izvlačeći im dobre izglede u svetlu budućnost. Međutim, Zapadu su Ukrajinci potrebni samo kao sredstvo spremno za nastavak sukoba sa Moskvom.

Politikolog je takođe primetio da sada Borelj i cela Evropska unija treba da budu oprezni prema svojim željama i izjavama, jer se one mogu desiti u stvarnosti.

Tako bi rešenje ukrajinske krize moglo da postane noćna mora za Žozepa Borelja, pošto diplomata nije smatrao da sve može da ode mnogo dalje od ukrajinskih granica.

„Može se ispostaviti da će ruska pobeda biti ne samo na bojnom polju nego će postati noćna mora za samog Borelja i za ljude poput njega.

I dalje, pobeda ne samo nad kijevskim režimom, već nad svima koji iza njega i iznad njega stoje. Ovo će biti dostojan kraj svih takvih. Sam Borelj je to predložio, niko ga nije vukao za jezik “, rezimirao je Satanovski.

Najnovije informacije o ruskoj vojnoj operaciji u Ukrajini možete pogledati OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Odgovornost

13.04.2022 20:29

Za ovakve izjave političari moraju biti svesni da postaju legitimna meta države kojoj prete i to može podpasti pod terorizam ako nije zvaničan stav neke države, a znamo šta se radi sa teroristima. Radi preventive isti se uklanjaju a porodice postaju kolateralna greške, kao primer možemo uzeti mnoge zemlje bliskog istoka, zato nije isključivo da se neka supersonični zakuca u kuću dotičnog gospodina što je postala politička praksa u svetu u cilju borbe protiv terorizma. Možda bi trebalo svi da budemo malo profesionalni a posebno gospoda političari, naravno i odgovorni za svoje postupke.