NEMAČKA SE OPET PODELILA Demonstracije za i protiv Rusije
Privatna arhiva

Oko 600 proruski orijentisanih demonstranata u koloni od 350 automobila krenulo je danas na proteste u Hanoveru na severu Nemačke, gde je u centru grada bilo i kontrademonstracija od oko 700 ljudi koji podržavaju Ukrajinu, saopštila je lokalna policija.

Kako je navela policija u saopštenju, postavljene su ograde koje odvajaju proruske demonstrante od kontrademonstracija i dodaju da su protesti do sada bili mirni, prenosi agencija Rojters.


Demonstranti u koloni automobila iz kojih se vijore ruske i nekoliko nemačkih zastava, protestuju protiv diskriminacije Rusa u Nemačkoj nakon sukoba u Ukrajini.

U Frankfurtu su se proruski demonstranti okupili marširajući kroz centar grada nakon što su lokalne vlasti odbile da dozvole kolonu, preneli su lokalni nemački mediji.

Kontrademonstranti su se okupili na dve druge lokacije u Frankfurtu, sa transparentima "Stop ratu" i ukrajinskim zastavama na licima.

Frankfurtska policija je navela u saopštenju da je prerano davati procene o broju na oba protesta.

Takođe, kako su preneli lokalni mediji, lokalne vlasti su upozorile uoči protesta da, iako demonstranti imaju pravo da se okupljaju, "ruska ratna propaganda ili odobravanje ruske agresije neće biti tolerisani."

Prema vladinim statističkim podacima od kraja 2020. godine, oko 235 hiljada ruskih državljana živi u Nemačkoj.

Sa druge strane, oko 135.000 Ukrajinaca živelo je u Nemačkoj pre ruskog napada, prema statističkim podacima, a oko 300.000 njih je izbeglo u Nemačku od početka sukoba.

 


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading