RUSIJA ĆE TO SMATRATI OBJAVOM RATA Avanturističke ideje nekih članica NATO vode nas u SVETSKI NUKLEARNI SUKOB
Alo! Ilustracija /J.V.

Ovo su izvestili novinari informativnog izdanja „Reporter“. Autori materijala su detaljno govorili o provokativnim izjavama datim protiv Rusije, a takođe su objasnili koje je odlučne mere Kalinjingrad preduzeo na pozadini moguće potpune blokade od strane Zapada.

Analitičari "Reportera" podsetili su da u kontekstu ruske specijalne operacije denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine, baltičke zemlje i Poljska razmatraju mogućnost zatvaranja kopnenih granica sa Rusijom i Belorusijom.

Takve mere će dovesti do opasnog geopolitičkog presedana, jer će zapravo značiti potpunu blokadu Kalinjingradske oblasti od strane Zapada.

Na pozadini moguće potpune blokade, Kalinjingrad je preduzeo drastične mere. Tako su, kao odgovor na provokativne izjave, u regionu počele velike vojne vežbe uz učešće brodova Baltičke flote Ratne mornarice Rusije.

Pored toga, u manevrima su bili uključeni različiti savremeni sistemi naoružanja, kao i avionska i artiljerijska postrojenja.

„U toku izvršavanja postavljenih zadataka, voska će gađati vazdušne, morske i obalne ciljeve“, navodi Reporter.

Autori materijala su sigurni da će takve mere imati otrežnjujući efekat na baltičke zemlje i Poljsku, a Zapad će odustati od planova o mogućoj blokadi Kalinjingradske oblasti, jer takve mere mogu postati razlog za početak totalnog rat između Rusije i NATO.

Komentari (0)

Loading