UKRAJINSKA RATNA MORNARICA SKORO RAZBIJENA Ponos flote gori u Marijupolju, u Nikolajevu uništen vodeći brod Kijeva! (FOTO)
EPA

Čini se da je brod pretrpeo ozbiljnu štetu u direktnom ili indirektnom udaru. "Donbas", koji ima deplasman od 5.520 tona, je nekadašnji sovjetski remontni brod koji je ukrajinska mornarica preuredila u komandni brod. Brod je zaplenjen na Krimu 2014. godine, ali je kasnije vraćen Ukrajini.

 

 

Ruska vojska i oružane snage Donjecke Narodne Republike (DNR) trenutno se približavaju luci Marijupolj gde se sklanjaju ostaci ukrajinskih trupa.

Portparol ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov rekao je da je Moskva ponudila Kijevu šansu ukrajinskim trupama da polože oružje i napuste Marijupolj. Ipak, Kijev nije prihvatio predlog, kao i mnogi drugi ranije. Ukrajinska mornarica izgubila je više od 14 plovila od početka rata u Ukrajini.

Većina ovih plovila zaplenjena je od strane ruske vojske. Već u prvim danima rata, vodeći ukrajinski brod "Hetman Sahajdačni", potopljen je u brodogradilištu u gradu Nikolajevu. Ukrajinska mornarica je potopila fregatu kako bi sprečila da je zapleni ili uništi ruska vojska.

 

 

Brodovi ukrajinske mornarice koje je zaplenila ruska vojska verovatno će biti predati oružanim snagama DNR kada grad Marijupolj bude potpuno osvojen.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Златокоса

08.04.2022 00:36

Не килавите више. Завршите тај Маријупољ. А онда да видимо за Арктик. Докле се стигло. Нисам ја блесава. Сол Инвиктус