RUSI IZVELI MUNJEVIT UDAR ZAPADNO OD KIJEVA Silna vojna tehnika ukrajinske vojske u plamenu!
Foto: Printscreen/Youtube

- U napadu su uništene rezerve namenjene za prebacivanje grupe ukrajinskih trupa u Donbas - precizirao je Konašenkov.

Operativno-taktička avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije pogodila je 42 vojna objekta Ukrajine, uključujući komandno mesto, dva poljska skladišta municije i dva višecevna raketna sistema, kao i 12 uporišta i područja koncentrisanje ukrajinske vojne tehnike, rekao je on.

 

 

- Ruski PVO sistemi oborili su u vazduhu dva ukrajinska vojna helikoptera: Mi-8 i Mi-24 u blizini Hersona, kao i tri bespilotne letelice, uključujući dva – "Bajraktara ​​TB-2" u oblastima naselja Krivi Rog i Trudovoj - istakao je Konašenkov.

On je dodao da su ruske snage potpuno blokirale naselje Novomihajlovka. Prema njegovim rečima, "potiskujući jedinice 54. mehanizovane brigade ukrajinskih trupa, jedinice Oružanih snaga Rusije blokirale su i naselje Ugljedar i sada vode borbe".

Tokom proteklog dana u ovoj oblasti je uništena pojačana motorizovana pešadijska četa i tenkovski vod ukrajinskih trupa, precizirao je general.

Konašenkov je istakao da su od početka rata, Oružane snage Rusije uništile 125 aviona, 95 helikoptera, 416 bespilotnih letelica, 220 višecevnih raketnih sistema, 2.003 tenka i oklopnih vozila, 220 višecevnih raketnih bacača, 869 artiljerijskih oruđa i minobacača, kao i 1.902 specijalna vojna vozila Oružanih snaga Ukrajine.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Objektivno

08.04.2022 18:11

Sve džaba. Zapad će toliko iscrpeti Rusiju, da će se raspasti na onoliko država koliko ima vremenskih zona u trenutnoj Rusiji.