ŠEF RUSKE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE OTKRIO PLAN Ameri, gotovo je, ono što ste uradili Srbima više se nikad neće ponoviti... Rusija vam svira kraj i uspostavlja novi svetski poredak!
Alo! Ilustracija

On je u članku za ruski časopis "Nacionalna odbrana" naveo "da smo danas svedoci principijelno nove faze evropske i svetske istorije. Njena suština je krah unipolarnog sveta i sistema međunarodnih odnosa, zasnovanog na pravu najjačeg, SAD, da uništava druge države kako bi sprečio i najmanju mogućnost da prerastu u alternativne centre moći".

Po njegovim rečima, Vašington je pokušavao da uspostavi svoju hegemoniju u Jugoslaviji, Avganistanu, Iraku, Libiji, Siriji, a to je bio cilj nastojanja Zapada da uvuče Ukrajinu u orbitu svog uticaja.

- Rusija se danas otvoreno bori protiv tog sistema i stvara pravi multipolarni svet kakav nikada ranije nije postojao i od koga će u budućnosti imati koristi svi, čak i naši današnji protivnici - rekao je Nariškin.

Kako dodaje, ukoliko Evropa i SAD ne budu imale zrelosti i hrabrosti da se kreću u tom pravcu, ostali centri moći će morati da osmisle globalnu budućnost bez njih.

- Umesto zastarelog liberalnog univerzalizma treba da dođe novi svetski poredak – pravičan i stabilan. Treba ga stvarati u onim uslovima i u onim oblicima koji će obezbediti zajedničko postojanje država i regionalnih organizacija uz očuvanje prava na samorazvoj svake od njih. Siguran sam da će se u taj proces sve aktivnije uključivati i razumne snage u zapadnim zemljama koje su svesne rizika sa kojima se suočava svetska zajednica i koje su zainteresovane za samoodržanje - poručio je Nariškin.

Najnovije vesti iz minuta u minut pročitajte u našem blogu Ukrajina uživo.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading