Ameri šalju JOŠ ORUŽJA! "Rusija će snositi odgovornost" (FOTO/VIDEO)
Foto: EPA/ROMAN PILIPEY

Generalna skupština Ujedinjenih nacija glasaće danas o zahtevu zapadnih zemalja da Rusija bude isključena iz Saveta za ljudska prava UN (UNHRC) zbog njene vojne intervencije u Ukrajini, saopšteno je u UN.

Za suspendovanje određene zemlje potrebna je dvotrećinska većina u Generalnoj skupštini UN. Rusija je trenutno u drugoj godini trogodišnjeg mandata u UNHRC sačinjenog od 47 članica.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski pozvao je međunarodne vlade da pojačaju sankcije protiv Rusije, ističući da bi nečinjenje bilo jednako "dozvoli" da se nastave napadi na Ukrajinu.

"Rusija će snositi odgovornost!"

Ambasadorka SAD u Ujedinjenim nacijama Linda Tomas-Grinfild, povodom suspenzije Rusije iz Saveta za ljudska prava UN, napisala je na Tviteru da je ovo značajan i istorjiski dan.

Blinken: SAD će poslati Ukrajini još potrebnog oružja

Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je danas da Vašington neće dozvoliti da bilo šta stane na put da Ukrajini pošalje oružje koje joj je potrebno u borbi protiv Rusije.

Ameri šalju JOŠ ORUŽJA!

EPA

 

SAD i NATO Ukrajini isporučili 25.000 PVO sistema

Ukrajina je od SAD i njenih saveznika dobila oko 25.000 protivvazdušnih sistema, što je pomoglo Kijevu da ne dozvoli Rusiji nadmoć u vazduhu, koja bi pomogla njenoj kopnenoj invaziji, saopštio je danas načelnik Združenog generalštaba američkih oružanih snaga, general Mark Mili.

Rusija izbačena iz Saveta za ljudska prava

Generalna skupština UN suspendovala je članstvo Rusije u Savetu za ljudska prava.

"Zahvalni smo Grčkoj"

 

 

 

Stoltenberg: Spremni smo

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg obrato se medijima nakon današnjeg sastanka ministara spoljnih poslova NATO-a u Briselu

Ameri šalju JOŠ ORUŽJA!

EPA

 

SKANDAL ZELENSKOG Obratio se grčkom parlamentu zajedno sa nacistima iz Azova

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski se zajedno sapripadnicima ekstremističkog puka ''Azov'' razgovarao putem video obratio grčkom parlamentu i izazvao skandal, pišu RIA Novosti.

Ameri šalju JOŠ ORUŽJA!

Foto: Printscreen

 

Predsednik Ukrajine je tokom govora govorio o situaciji u Ukrajini i pozvao Grčku da pruži maksimalnu podršku republici. On je takođe pozvao poslanike da pogledaju snimak sa apelom dvojice borca '’Azova'’ iz Mariupolja.

Šef ruske obaveštajne službe otkrio plan i pomenuo Jugoslaviju

Rusija danas stvara multipolarni svet kakav nije postojao i od koga će svi imati koristi, piše direktor Spoljne obaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin.

On je u članku za ruski časopis "Nacionalna odbrana" naveo "da smo danas svedoci principijelno nove faze evropske i svetske istorije. Njena suština je krah unipolarnog sveta i sistema međunarodnih odnosa, zasnovanog na pravu najjačeg, SAD, da uništava druge države kako bi sprečio i najmanju mogućnost da prerastu u alternativne centre moći".

Nariškin se posebno osvrnuo na ono što se dešavalo na našpim prostorijam i slučaj kakav je bio plan Zapada za Jugoslaviju.

HARČENKO RAZOTKRIO ZAPAD: Buča kao Račak, a cilj da se spreče pregovori

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko smatra da je priča o navodnim ratnim zločinima ruske vojske u Buči nalik na priče o Račku na Kosovu, a sve sa ciljem da se spreče pregovori.

Harčenko je, za Tanjug, rekao da se sada prema Rusiji primenjuju provokacije koje su korišćene ranije u BiH i na Kosovu.

VOJSKA JOŠ JEDNE DRŽAVE ULETELA U UKRAJINU "Sprovodimo specijalnu intervenciju, ti nitkovi su počeli da hvataju naše ljude!"

Lukašenko je rekao da Minsk radi na oslobađanju beloruskih građana u Ukrajini.

- Belorusija je sprovela specijalnu operaciju da oslobodi svoje kamiondžije zarobljene i zadržane u Ukrajini - kazao je on.

Ameri šalju JOŠ ORUŽJA!

EPA

 

 

- Došlo je do toga da su ti nitkovi tamo počeli da hvataju naše ljude, pre svega vozače automobila, koji su u to vreme tamo stigli. Uhapsili su hiljadu i po naših vagona, zaplenili su nam kola i do sto

Posle sankcija Putinovim ćerkama, stigao odgovor iz Rusije

Kremlj je danas saopštio da je zbunjen odlukom SAD da uvede sankcije ćerkama predsednika Vladimira Putina, opisujući taj potez kao deo "šireg ludila" Zapada protiv Rusije.

Ameri šalju JOŠ ORUŽJA!

Foto: EPA

 

"Naravno, mi smatramo da ove sankcije same po sebi predstavljaju produžetak apsolutno besnog stava o uvođenju ograničenja," rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov, prenosi agencija Rojters.

KREMLJ SAOPŠTIO: SAD snabdevaju oružjem Ukrajinu i podrivaju pregovore

Američko snabdevanje Ukrajine oružjem ne doprinosi uspešnosti pregovora Moskve i Kijeva, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitri Peskov, komentarišući predlog zakona u SAD o slanju oružja Ukrajini, prema programu o zajmu.

Ameri šalju JOŠ ORUŽJA!

EPA

 

 

"Ubacivanje oružja u Ukrajinu neće doprineti uspehu rusko-ukrajinskih pregovora. Više je verovatno da će to imati negativan efekat", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, preneo je TAS S.

Lukašenko: Nove mogućnosti za Rusiju i Belorusiju usred sankcija

Zapadne sankcije otvaraju nove mogućnosti pred Belorusijom i Rusijom, poručio je danas beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko na sastanku Saveta bezbednosti.

Ameri šalju JOŠ ORUŽJA!

EPA

 

 


"Tačno je da se pred našim zemljama otvaraju nove mogućnosti. Zapadne kompanije su oslobodile velika tržišna udubljenja u Belorusiji i Rusiji, koje sada treba da popunimo. Pitanje je šta nas je ranije sprečilo da to uradimo, da li su to lobisti, konkurencija ili korupcija?," zapitao se beloruski predsednik, prenela je agencija Belta.

Senat dao ovlašćenje Bajdenu

Važna vest je, napominje, da je Senat jednoglasno dao ovlašćenja predsedniku SAD Džozefu Bajdenu da može da pokrene "lend liz" program koji nije viđen još od Drugog svetskog rata.

Ameri šalju JOŠ ORUŽJA!

Tanjug

 

 

Zaharova zagrmela i poslala oštru poruku svim zemljama koje su uradile ovo

Zemlje koje su proterale ruske diplomate neće zatvarati ambasade Rusije, jer će u suprotnom videti katanac na svojim ambasadama, saopštila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ameri šalju JOŠ ORUŽJA!

Instagram/mzakharovamid

 

 

Kina upozorila SAD

Kinesko ministarstvo spoljnih poslova upozorilo je danas da će preduzeti oštre mere ukoliko predsedavajuća američkog Predstavničkog doma Nensi Pelosi bude posetila Tajvan.

Ameri šalju JOŠ ORUŽJA!

EPA

 

 


O njenoj eventualnoj poseti Tajvanu nema zvanične potvrde iz kancelarije Pelosi, ali su pojedini mediji pisali da će sledeće nedelje otići na Tajvan, preneo je Rojters.

Peking kaže da bi njena poseta ozbiljno narušila kinesko-američke odnose, jer se Kina snažno protivi svim oblicima zvaničnih odnosa između SAD i Tajvana, kazao je portparol ministarstva DŽao Liđijan.

Rusija: Četiri skladišta goriva uništena u Nikolajevu, Harkovu..

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je danas da su njihove rakete tokom noći uništile četiri skladišta goriva u ukrajinskim gradovima Nikolajev, Harkov, Zaporožje i Čugujev.

 

 


Kako se navodi u saopštenju ministarstva, te objekte je koristila Ukrajina za snabdevanje svojih trupa u blizini gradova Nikolajeva i Harkova i u regionu Donbasa na krajnjem jugoistoku, prenosi agencija Rojters.

 

 

Stoltenberg: Članice NATO više da pomognu Ukrajini

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg pozvao je danas članice Alijanse da daju veću pomoć Ukrajini.

Ameri šalju JOŠ ORUŽJA!

EPA

 

 


On je dodao da će staviti do znanja Moskvi da neće biti nerazumevanja, pogrešnih procena oko spremnosti NATO da zaštiti i odbrani sve saveznike.

"Postoji hitna potreba da se dalje pomogne Ukrajini. Na našem sastanku u toku dana sa ministrima spoljnih poslova država članica NATO, siguran sam da ćemo rešiti pitanja dodatnih protivvazdušnih sistema, protivtenkovskog oružja, lakšeg, ali takođe i teškog naoružanja, kao i raznih oblika pomoći Ukrajini", rekao je Stoltenberg, prenosi sajt NATO.

 

 

Basurin: Završene glavne bitke u centralnom delu Marijupolja

Jedinice milicije samoproglašene Narodne republike Donjeck očistile su centar Marijupolja od ukrajinskih formacija, sledi iz saopštenja zvaničnog predstavnika tog resora Eduarda Basurina.

Borelj: Uskoro dogovor EU o petom paketu sankcija Rusiji

Evropska unija mogla bi danas ili sutra da se dogovori o petom paketu sankcija Rusiji, koji bi podrazumevao zabranu uvoza uglja, najavio je šef evropske diplomatije Žozep Borelj.

"Možda danas popodne, ili najkasnije sutra", rekao je Borelj novinarima po dolasku na sastanak NATO, prenosi Rojters.

Pentagon izneo šokantne tvrdnje!

Pentagon je izneo procenu da Ukrajina može dobiti rat protiv Rusije, i pored toga što američki zvaničnici govore o riziku od produženog konflikta, javlja Rojters

Ameri šalju JOŠ ORUŽJA!

Tanjug

 

 

"Naravno da oni mogu da pobede", kazao je portparol Pentagona Džon Kirbi na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Ukrajinska vojska za 24 sata šest puta granatirala LNR

Ukrajinska vojska granatirala je šest puta, u protekla 24 sata, teritoriju samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR), saopšteno je iz misije LNR pri Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

Kako se precizira, zabeleženo je šest napada ukrajinskih oružanih snaga na naselja Donjeck i Kalinovo.

U saopštenju se dodaje da su u "neprijateljskim napadima" učestvovali višecevni bacač raketa BM-21 Grad, artiljerija i minobacači. Sedam kuća je uništeno ili oštećeno u Donjecku.

Kuleba: Trazicemo od Zapada embargo ruskim energentima

Ukrajina će nastaviti da zahteva od Zapada embargo na rusku naftu i gas nakon napada na tu zemlju, rekao je danas ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba.

On je takođe zatražio još aviona, protivvazdušnih sistema, projektila i vojnih vozila od NATO saveznika, preneo je Rojters.

"Nastavićemo da insistiramo na potpunom naftnom i gasnom embargu", kazao je Kuleba u sedištu NATO u Briselu, u prisustvu generalnog sekretara Severnoatlanske alijanse Jensa Stoltenberga.

Austrija proteruje diplomate


Ministarstvo spoljnih poslova Austrije objavilo je proterivanje četvorice ruskih diplomata.

Kanada poziva ruskog ambasadora na razgovor

Kanada će pozvati na razgovor ruskog ambasadora Olega Stepanova zbog navodnih ubistava civila u kijevskim predgradjima Buča i Irpinj, saopštila je kanadska ministarka spoljnih poslova Melani Džoli.

"Postoji nivo nehumanosti u onome što smo videli u Buči", rekla je Džoli novinarima u sedištu NATO u Briselu, gde se ministri država članica sastaju kako bi razgovarali o sankcijama Rusiji, prenosi Bi-Bi-Si.

Džoli je rekla da je dala instrukcije svom zameniku ministra da se pobrine da se ruskom ambasadoru predstave fotografije onoga što se dogodilo u Buči i Irpinju.

NATO se podelio na dva dela po pitanju odnosa sa Rusijom

Neke zemlje ne žele potpuno da prekinu odnose sa Rusijom. Među ovim zemljama Francuska, Nemačka, Turska, ali unutar NATO-a postoji opšta saglasnost da Rusija više nije strateški partner Alijanse.

 

 

Zatvara se prihvatni centar za izbeglice iz Ukrajine u Poljskoj

Glavni prihvatni centar za ukrajinske izbeglice u Varšavi biće zatvoren sutra jer je za manje ljudi potrebna takva vrsta pomoći, rekao je načelnik centralne regije Mazovija.

Deo ruske avijacije prešao je iz Belorusije u Brjansku oblast Ruske Federacije

 

 

SAD upozorile Indiju da se ne približava previše Rusiji

SAD su upozorile Indiju da vodi računa da njeno partnerstvo sa Rusijom ne bude previše blisko, nakon ruske invazije u Ukrajini, rekao je glavni ekonomski savetnik Bele kuće Brajan Dis.

"Naša poruka indijskoj vladi je da će troškovi i posledice prelaska u eksplicitnije strateško usklađivanje s Rusijom biti značajne i dugoročne", rekao je Dis obraćajući se novinarima, a prenosi Bi-Bi-Si.

Dis, koji je direktor Nacionalnog ekonomskog saveta Bele kuće, naglasio je da postoje oblasti u kojima su SAD razočarane odlukama Kine i Indije, u kontestu invazije.

 

 

Indija je odbila da uvede sankcije Rusiji.

Ova zemlja, koju SAD vide kao nekog ko može da se suprotstavi moći Kine u Aziji, najveći je uvoznik ruskog oružja, navodi Blumberg.

Pentagon: Završeno povlačenje ruskih trupa iz Kijeva i Černigova

Portparol Pentagona Džon Kirbi rekao je novinarima da je ruska vojska potpuno povučena sa teritorije Kijevske i Černigovske oblasti Ukrajine.

"Ne primećujemo ruske trupe u Kijevu, Černigovu ili u blizini“, rekao je on.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Nikola

07.04.2022 08:34

Americi treba uvesti sankcije koliko su samo zločina počinili po svetu i za ovo u Ukraini su oni glavni krivci. Njih treba izolovati od ostatka sveta.

Sara

07.04.2022 09:37

Senilni deda je SI li racunao na srpske posledlce

milos

07.04.2022 12:05

S.A.D je kriva za sve zlocine u svetu.Sad kada je Rusija stala njima na rep,pevaju drugu pesmu!

fefe

07.04.2022 15:11

stiskaj dugmad Putine, nema se sta cekati, da se kauboji ne izvuku opet