PUTIN IM JE ZADAO SMRTONOSNI UDAR Nakon ovoga moć Zapada se ruši kao kula od karata
Alo! Ilustracija /J.V.

Do ovog zaključka došao je poznati ruski ekonomista Vasilij Koltašov. Koltašov je govorio o teškoćama sa kojima će se suočiti američka valuta, a takođe je objasnio kako je lančana reakcija koju je pokrenula Rusija zadala ozbiljan udarac dolaru.

Vasilij Koltašov je pre svega skrenuo pažnju na to da je Zapad napravio ozbiljnu grešku kada je uveo nova ekonomska ograničenja protiv Ruske Federacije.

Tako su zamrzavanjem ruskih deviznih rezervi SAD, Velika Britanija i Evropska unija, ne sluteći, zadale ozbiljan udarac dolaru.

Američka valuta je izgubila svoju finansijsku privlačnost pošto su međunarodni investitori počeli da shvataju da je to nepouzdan finansijski instrument.

„SAD, zajedno sa Engleskom, Japanom i Evropskom unijom, zamrzavanjem ruskih rezervi, napadom na privatnu imovinu, diskredituju njihov finansijski sistem. To znači da ako radite u dolarskom prostoru, rizikujete“, objasnio je Koltašov.

Prema mišljenju ekonomiste, Rusija je, pošto je potpala pod sankcije Zapada, pokrenula lančanu reakciju od koje je stradao dolar.

Drugi međunarodni igrači su počeli da shvataju da ulaganjem u američku valutu mogu da izgube svoju ušteđevinu po volji Zapada.

Ovaj faktor je postao odlučujući u budućoj sudbini američkog dolara, koji je već počeo da gubi status međunarodne rezervne valute, zaključuje ekspert.

Sve najnovije informacije o specijalnoj operaciji ruske vojske u Ukrajini možete pogledati OVDE

Komentari (0)

Loading