ISPRAVKA Videosnimak s proruskog protesta nije dokaz da Nemci podržavaju invaziju u Ukrajini
Printscreen

Pojedini mediji, a među njima i naš portal Alo! predstavili su video snimak kolone vozila s istaknutim ruskim zastavama iz Berlinu kao pobunu stanovništa Nemačke protiv stavova njihove vlade, ali realnos je zapravo drugačija. Netačno je činjenica da se na ulicama nalazio hiljade automobila, kao i da je skup protiv stavova vlade Nemačke. S tim u vezi, analizom portala raskinkavanje.ba utvrđeno da je vest na našem portalu dezinformacija.

Video snimak koji prikazuje kolonu vozila s istaknutim ruskim zastavama jeste nastao u Berlinu, ali za vrieme trajanja proruskih protesta organizovanih pod nazivom “Bez propagande u školi – zaštita za ljude koji govore ruski, bez diskriminacije”.

Nemački dnevni list Tagesspiegel u članku objavljenom 3.4.2022. godine navodi da je u koloni vozila na kojima su bile ruske zastave učestvovalo 900 ljudi, a ne hiljade, kao što je bilo navedeno u našem prvobitnom tekstu.

Insinuacije da se Nemci ne slažu sa zvaničnom politikom svoje zemlje koja oštro osuđuje rat u Ukrajini, iznesene u opisu videosnimaka su netačne, jer su u različitim delovima ove zemlje u nekoliko navrata organizovani masovni protesti protiv rata u Ukrajini. 

Portal Alo! se izvinjava svojim čitaocima zbog prenošenja lažnih informacija koje su utvrđene u navedenoj analizi.

Sve najnovije informacije o ruskoj vojnoj operaciji u Ukrajini možete pogledati OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Dragan

03.04.2022 19:33

Rusija ce osloboditi Nemacku. Dosta su nemci posipali glavu pepelom. U savezu sa rusijom mogu sve da povrate sto su izgubili u drugom svetskom ratu, Sleziju, Pomeraniju i Istocnu Prusku cak da dobiju i vise od toga. Ne trebaju im migranti koji unistavaju Nemacku i poslusnost Americi.

Cardak

03.04.2022 21:00

Zna SVAPSKI narod za razliku od politicara da im je vazan hleb i zivot ,za razliku od politicara koji bi da ratuju.PA AJDE RATUJTE i nek vas Rusi poravnaju do bRANDERBUSKE KAPIJE!