JEZIVO LICEMERJE ZAPADA Pentagon: Srbi da se odreknu Rusije, nije isto kada NATO bombarduje!
printskrin video

"To se apsolutno ne može izjednačavati. Ono što sad vidite je da je velika sila odlučila da napadne demokratski izabranu vladu bez ikakvog povoda i pokušava da okupira značajne delove te zemlje, dok bombarduje civilno stanovništvo i ometa isporuku humanitarne pomoći. Aposolutno nije jednako.

I sigurna sam da narod Srbije može svojim očima da posmatra narod Ukrajine i da razume sa kakvom se razaranjem suočava i da želi da ga podrži", rekla je Kuper.


Ona smatra da je u interesu Srbije nije da bude partner ruskoj vojsci, koja, kako je rekla, "brutalno napada civilno stanovništvo u Ukrajini".

SAD otkazale nuklearnu probu - Alo.rs

"I iskreno, nije u interesu Srbije da bude partner sa vojskom koja trpi tako očigledne neuspehe na ratištu, sa tako neverovano niskim moralom, vojska čije vođe ne veruju svojim vojnicima, gde se oprema kvari. Pretpostavila bih da bi Srbija donela najsmisleniju odluku u kontekstu budućih vojnih odnosa i kapaciteta po kojoj je besmisleno imati Rusiju kao dobrog partnera", kazala je Kuper.

Ona je rekla da su SAD i dalje otvorene i nadaju se produbljivanju vojne saradnje sa Srbijom, ali da su "razočarani kada ona odluči da ne nastavi sa vežbama ili obukom ili drugim prilikama za saradnju".

Ukrajina nudi novac dezerterima - Alo.rs

“U kontekstu trenutne situacije, svakako smo smatrali da je pozitivan znak što se Srbija svrstala uz sve zemlje sveta, osim pet zemalja, kada je reč o rezoluciji Generalne skupštine UN kojom se osuđuje napad Rusije na Ukrajinu. Znamo da Srbija može da sagleda ovu situaciju uz određeni stepen nepristrasnosti", istakla je zvaničnica Pentagona i dodala da će SAD nastaviti da radi na "pozitivnijem odnosu sa Srbijom".

Kuper naglašava da su SAD sa saveznicima fokusirane na to da osiguraju da Ukrajinci mogu da nastave da se bore, da imaju neophodnu snažnu poziciju za pregovaračkim stolom sa Rusijom.

Napad na rusku naftnu rafineriju u Belogorodu - Alo.rs

"Mislim da nema nikog na svetu ko ne veruje da su ukrajinske oružane snage među najhrabrijima. Ali, ono što smo takođe otkrili je da su se njihove taktičke veštine i obuka pokazali efikasnim na bojnom polju. Tako da ćemo nastaviti da ih podržavamo", kazala je ona.

Ona je istakla da svakoga dana vidi rezultate podrške SAD ukrajinskoj vojsci.

"Obučavamo ih dugi niz godina, ali na terenu vidimo rezultate kapaciteta koje smo im nedavno isporučili. Mislim da su mnogi mislili da su ruska oklopna vozila veoma čvrsta i da mogu mnogo da izdrže. Međutim, videli smo da su sistem Džavelin i drugi protivtenkovski i protivoklopni sistemi veoma razorni za ruska oklopna vozila", rekla je Kuper.

Sve o situaciji u Ukrajini čitajte OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (14)

Loading
Миомир

02.04.2022 10:43

ДАЛЕКО вам ваша лоша кућа свима, осиромашени уранијум, убијање деце и бомбардовање, што даље вас било од Србије. Наоружање и сва убојна средства треба подхитно забранити у свету али одмах!!!

Rada

02.04.2022 11:10

Ne mozete nas naterati da zaboravimo vase bombe i nase stradale, nasu nrtvu decu koju ste proglasili za kolateralnu stetu. Ne mogu ni evropa ni Rusija da nas nateraju da sluzimo bilo kome. Slobodni i neutralni . Srbijica mala dosta je krvarila dok ste se vi silni prepucavali preko magarca. Od Srbije dosta .Necemo vam ni oprostiti ni zaboraviti vaseg "milosrdnog andjela " Mozete samo opet da bacate bombe jer drugo nista ne umete. Srbija je feniks, koliko god je ubijali, ponovo se radja. Zivela Srbija i srpski narod . Ne prastamo.

Valentin

02.04.2022 11:45

Da li su ovi ameri normalni? Očigledno nisu! Da li su drogirani? Izgleda da jesu! Ovi su bolesni od ne izlečive bolesti. Ovo treba ili izlečiti ili poubijati.

Mile

03.04.2022 16:18

@Valentin - Polu pismena zamjenica zamjenika ne zna ni kartu da orjentise

Bata Kile

02.04.2022 11:46

Glavno da ste vi Bajdena "legalno"izabrali. Može li devojka koja je silovana, da voli silovovatelja? Sa bolesnim umovima,ne terba imati bilo koju vrstu kontakta.

Trig

02.04.2022 12:30

Demokratski izabrana vlada u Ukrajini?Strasno,koliko su izopaceni.

Leonna

02.04.2022 12:30

Njihova "diplomatija" i retorika je vređanje zdravog razuma i inteligencije. Srećom bombardovanjem nam nisu uradili lobotomiju nego su nam otvorili oči i razvejali zablude. Zlo ne može doveka da se skriva, svedoci smo da ovo njihovo prerasta svoju masku i svo to licemerje i cinizam se razliva kao bujica.

Masa

02.04.2022 12:33

Ma nemoj!! A mi nasu vlast nismo izabrali demokracki, nego vi? Pokrali ste izbore licemeri jedni. Doveli na vlast senilnog cicu, da bi mogli da radite sta hocete. Dalje ruke od Srbije. I ako vam se ne svidja nas stav ne morate sa nama da imate bilo kakve odnose ni vi ni Evropa. Daleko vam lepa kuca i jednima, i drugima.

Jelena

02.04.2022 12:49

Zar oni misle da smo mi toliko glupi da mislimo da se oni zalažu za demokratiju!? Njima je stalo samo do ruskog gasa, ruskog žita i drugih prirodnog blaga Rusije. Oni su krenuli u osvajački pohod na istok, zar ne?! Ali Rusi nisu indijanci koje su oni nažalost nemilosrdno istrebili, i ne samo njih!?

Aca

02.04.2022 13:42

Nisu oni krivi sto su tako zlocasti nego evropa i britanci sto su ih zvali nek srede onu njihovu okeaniju

Aca

02.04.2022 13:45

Vasu demokratiju ste sproveli na indijancima i sad oni imaju presednika

Србислав

02.04.2022 13:48

Широко Вам је међу очима разбојници. Давно је требало да нестанете са лица земље за злодела које сте нанели многим народима. Само Пример Вијетнама где сте убили милионе људи треба да вам се врати истом мером. Схватите злотвори да Вас нећемо ни НАТО Вашу злочиначку организацију. Одговараће они који су потписали партнерство за мир мимо воље грађана. Ви причате о злочинима у Украјини највећи злочинци После Немаца срам Вас било.

BOKY+

02.04.2022 14:18

MOZDA AMERICKOM OLOSU NIJE ISTO, ALI NAMA JESTE JOS GORE. NAROCITO STO OLOSI NISU IMALI TRI CISTE DA UDJU SA PESADIJOM. SMRAD AMERICKI.

Acko

02.04.2022 15:34

Nalupetala si se ženo! Samo vaša istina je prava i jedna jedina, samo vaša pravda je zaista pravda? Vi tamo u Americi i na Zapadu ste neki viši ljudi, arijevci takoreći? Svi znamo šta to znači i ko je sebe smatrao višim bićima a svoju istinu jedinom i pravom! Na vašu žalost, svet niste vi! Naš narod kaže " i nad popom ima pop!"Sad ste to videli i tek ćete gledati!