RUSKI MEDIJI O PREDSEDNIKU VUČIĆU Srbi su poslednje slobodno pleme Evrope
Printscreen

- Srbija je poslednje "slobodno pleme" Evrope, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić, uporedivši našu zemlju sa selom "neukrotivih Gala“ iz kultnog francuskog stripa "Asteriks" - prenosi RT.

Predsednik je pomenuo pop-kulturu obraćajući se na predizbornom skupu u Požarevcu na istoku Srbije.

Možete nas pratiti i na našem Telegram kanalu Alonovine

- Srećan sam što, kao u stripu o Asteriksu i Obeliksu, postoji jedno malo pleme Gala koje drži i štiti svoju slobodu na teritoriji Evrope. I ponosan sam što su ovo malo pleme građani Srbije, i naše zemlje, koja svoju politiku vodi samostalno - naveo je Vučić.

- Srbija se suočava sa sve većim pritiskom svojih suseda otkako je prošlog meseca Rusija pokrenula ofanzivu na Ukrajinu. Ova zemlja je jedina evropska država koja je zadržala neutralan stav u sukobu, odbijajući da poveća talas antiruskih sankcija, uprkos naporima EU da "usaglasi" svoj stav o Ukrajini sa blokom - podseća RT.

- Iako su se u Srbiji održavali proruski mitinzi, Beograd je zvanično zauzeo neutralnu poziciju. Vlada je najavila da će prekinuti vojnu saradnju i sa Moskvom i sa NATO-om usred sukoba, a Vučić je obećao da će kazniti Srbe koji žele da se priključe sukobu kao dobrovoljci na bilo kojoj strani - ističe ruski medij.

Sve najnovije informacije o ruskoj operaciji u Ukrajini pogledajte OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading