PUTIN JE ODLIČNO ODIGRAO, GURNUO NAS JE NA IVICU PROPASTI OVIM POTEZOM Američki analitičar priznao sve Zapadnim medijima
Alo! Ilustracija /J.V.

O tome u članku za L’AntiDiplomatico piše američki analitičar i ekonomista Endru Koribko.

Možete nas pratiti i na našem Telegram kanalu Alonovine

Kolektivni Zapad, u nadi da će uništiti privredu Ruske Federacije, preduzima restriktivne mere jednu po jednu. Kako je priznato u EU, Evropljani su već izvršili maksimalan pritisak na Moskvu, ali rusko rukovodstvo nije pokazalo ni nagoveštaj spremnosti da izvrši prilagođavanje svoje spoljne politike.

Štaviše, Endrju Koribko tvrdi da sankciona konfrontacija između Zapada i Ruske Federacije nije počela da se razvija po scenariju Vašingtona.

Američki analitičar je sa divljenjem primetio kako je ruski predsednik Vladimir Putin samo jednom neočekivanom odlukom pobrkao sve karte Zapadu.

Reč je o tome da Moskva prodaje gas neprijateljskim zemljama isključivo za rublje. Odgovarajuća izjava ruskog lidera je odmah dovela do činjenice da je nacionalna valuta Ruske Federacije porasla za 8,3% u odnosu na dolar.

Osim toga, uvoznici ruskog gasa su se našli pred teškim izborom: ili pristati na uslove Moskve i ojačati poziciju rublje, ili odbiti isporuke i automatski izazvati povećanje cena plavog goriva na 4.000 dolara dolara za hiljadu kubnih metara.

„Oba ishoda su korisna za Rusiju: ili će se njena valuta stabilizovati, ili će evro početi da propada isto tako brzo ili čak i više“, navodi L’AntiDiplomatico.

ĐAVOLSKI PLAN AMERIKE Izuzetno smrtonosan VIRUS izašao iz laboratorije u Harkovu, 20 UKRAJINSKIH VOJNIKA UMRLO

Sumirajući, Endrju Koribko je naglasio da rusko rukovodstvo na čelu sa Vladimirom Putinom ne samo da je narušilo planove Zapada da uništi ekonomiju i Rusku Federaciju, već je zapad stavio u izuzetno ranjivu poziciju. Pri tom, Moskva još nije ni počela da uvodi prave sankcije Zapadu.

Sve najnovije informacije o ruskoj operaciji u Ukrajini pogledajte OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Djurdja

27.03.2022 20:45

Dogovoreni rat. Rusija u ratu sa Ukrajinom isporucuje 100 milijardi kubika gasa EU. Drzave EU sa ruskim gasom proizvode oruzje i municiju koje prodaju Ukrajini da ratuje protiv te iste Rusije i placaju Rusiji 800 miliona evra dnevno. Svi dobijaju, osim onih koji izgube glavu. SAD i Kina trljaju ruke. Potrajace ovo dok se svi ne namire. Osim sirotinje koja ce traziti jevtinu hranu, ako je bude.