"NEPRIJATELJSKI ČIN BUGARSKE PREMA RUSIJI DOBIĆE ŽESTOK ODGOVOR" Zaharova upozorila: Trpećete posledice
EPA/MAXIM SHIPENKOV

 

- Ministarstvo spoljnih poslova Bugarske proglasilo je 18. marta deset diplomata u ruskoj ambasadi u Sofiji personama non grata. Demarš bez presedana po obimu je osmi u nizu bugarskih proterivanja ruskog diplomatskog osoblja od 2019.

- Kao i prethodne akcije, i ova je preduzeta pod nategnutim izgovorom. Istovremeno, to se prirodno uklapa u atmosferu histerije koju podstiču zemlje NATO-a i EU zbog naše specijalne vojne operacije zaštite civila Donbasa i demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine.

- Ovaj potez kvalifikujemo kao još jednu provokaciju, pokušaj da se dobije takmičenje u brzini kojom se odnosi sa Rusijom mogu rušiti bez razmišljanja o posledicama, nacionalnim interesima ili težnjama bugarskog naroda - izjavila portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova

Kao i na prethodne poteze, i ovaj neprijateljski čin dobiće odgovarajući odgovor - navodi se na Tviter nalogu Ministarstva spoljnih poslova Rusije. 

Zahvalni smo mnogim Bugarima koji su imuni na antirusku propagandu, razumeju osnove onoga što se dešava i govore protiv ove kratkovidne politike- dodala je. 

Sve o ukrajinskoj krizi možete pročitati u NAŠEM BLOGU.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading