"CRNA GORA PROJEKTOVANA DA BUDE MALA UKRAJINA" Joanikijeve reči zabolele EU, šefica delegacije rešila da odgovori, pa udarila na SPC!
Foto: mitropolija.com

 

"Nećemo komentarisati javne izjave crkvenih velikodostojnika. Ono što se dešava u Ukrajini predstavlja akt agresije bez presedana od ruskog rukovodstva protiv suverene, nezavisne zemlje. Svojim ničim izazvanim i neopravdanim vojnim akcijama, Rusija grubo krši međunarodno pravo i podriva evropsku i globalnu bezbednost i stabilnost", rekla je Popa za podgoričku Pobjedu.


Ona je to rekla u odgovoru na pitanje zašto je Briselu trebalo toliko vremena da otkrije misiju, kako je navedeno, " Crkve Srbije u destabilizaciji Crne Gore kada je to bilo toliko očigledno".

Evropski parlament je nedavno uzvojio izveštaj u kojem se tvrdi da je Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori pod navodnim uticajem Rusije.

Foto: Printscreen

 


Mitropolit Joanikije je u nedelju izjavio da u Ukrajini gledamo ,,posledice bezbožništva" i da je Crna Gora ,,projektovana da bude mala Ukrajina".

Komentarišući aktuelnu političku situaciju u Crnoj Gori, Popa je pozvala sve aktere da se fokusiraju i da sarađuju u cilju ostvarenja napretka u reformama iz evropske agende, u duhu konstruktivnosti i u interesu crnogorskih građana.

"Formiranje vlade je odgovornost političkih aktera i institucija u samoj Crnoj Gori, u skladu sa ustavnim i pravnim okvirom Crne Gore. Verujemo da će se ovo dogoditi bez nepotrebnog odlaganja. EU očekuje od svake vlade u Crnoj Gori da deluje u skladu sa očekivanjima građana da ostvari napredak u procesu pristupanja EU", rekla je Popa.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading