ZELENSKI UPUTIO PORUKU NATO-U Predsednik Ukrajine pobesno: "Ne možete da nas stavite u ovu situaciju"
Foto: Shutterstock

- Da smo članica NATO, rat ne bi počeo. Želeo bih da dobijem bezbednosne garancije za svoju zemlju, za svoj narod - rekao je Zelenski za CNN..

- Ako su članice NATO spremne da nas vide u Alijansi, uradite to odmah, jer ljudi svakodnevno umiru. Ali, ako niste spremni da sačuvate živote naših ljudi, ako samo želite da nas vidite kako se nalazimo u dva sveta, ako želite da nas vidite u ovoj poziciji u kojoj ne razumemo da li možete da nas prihvatite ili ne - ne možete nas staviti u ovu situaciju, ne možete nas naterati da budemo u ovom limbu - kazao je Zelenski.

On kaže da je tražio od NATO da direktno kažu kada će Ukrajina biti primljena u Alijansu.

- Za godinu-dve ili pet, samo recite to direktno i jasno, ili jednostavno recite ne. I odgovor je bio vrlo jasan, nećete biti članica NATO-a, ali javno, vrata će ostati otvorena - rekao je Zelenski.

Nakon analize portala raskrinkavanje.ba prvobitni naslov ovog tekst je promenjen. U prvobitnom naslovu je stojao navod da je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski okrivio NATO za rat, što se ispostavilo kao netačno.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je u nedavnom intervjuu za CNN izrazio mišljenje da Rusija ne bi napala Ukrajinu da je ova zemlja bila članica NATO-a, ali ni u jednom trenutku nije okrivio NATO za rat.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Aleksandar

20.03.2022 18:50

Zelja ima pozotivan test na trudnoću, pa sad očajničli traži "tatu".

dera

20.03.2022 22:41

Zeleni , ti i Ukrainci njima trebate kao topovsko meso , nikad nisu ni i mali nameru da vas prime jer su hteli da vi ratujete i upotrebite biološko - hemijsko - atomsko oružije a oni da pokupe i vas i rusiju sa sve rudnim blagom i svim drugim dobitima , no preračunali se više nego debelo , vi ako se ne pokorite nestaćete a oni će naje.ati .Ameri i vas i EU guraju u dubok bunar .

ivan

21.03.2022 00:09

Ako ti bog nece pimoci sila nikom mila nije bila.