GENERAL SAOPŠTIO Kinezi "krenuli" na Ameriku
EPA

 

Susret dva nevidljiva aviona pete generacije otkrio je američki general Kenet Vilsbah, komandant američke pacifičke avijacije.

Kako piše kineski državni medij "Global tajms", "ako je taj incident istinit, verovatno je kinesko vazduhoplovstvo koristilo J-20 da presretnu moguće provokativne aktivnosti američkih F-35 blizu Kine".

Nedavno smo imali približavanje aviona F-35 i J-20 iznad Istočnog kineskog mora i relativno smo impresionirani sa komandama i kontrolom aviona J-20", rekao je američki general tokom onlajn diskusije na Jutjubu.

General je istakao da "kineski piloti veoma dobro lete na J-20", te da i dalje pokušavaju da odgonetnu da li je J-20 sličniji američkom avionu F-35, koji je višenamenska letelica, ili avionu F-22, lovcu koji ima sposobnost i za napade na ciljeve na zemlji.

"Global tajms" navodi da kineska armija nije potvrdila ovaj događaj, ali da je Vang Li, pilot aviona J-20 rekao na kineskoj centralnoj televiziji kako je učestvovao u rutinskim misijama kontrole iznad Istočnog kineskog mora.

Kineski medij ocenjuje, pozivajući se na izjave američkog generala i kineskog pilota, kako je verovatno da je F-35 ušao u zonu identifikacije kineske protivvazdušne odbrane iznad Istočnog kineskog mora i da su ga uočili antistelt radari.

Kada je otkriven, prema analizi "Global tajmsa", kinesko vazduhoplovstvo podiglo je svoj J-20 kao avion koji je ekvivalentan američkom F-35.

Sve o ukrajinskoj krizi možete pročitati u NAŠEM BLOGU.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading