ZAPAD DRHTI Si Đinping staje uz Putina?
Foto: Kremlin.ru

Izvor vrlo dobro upoznat sa čitavom situacijom poručio je da su se SAD "spremale da upozore saveznike posle indikacija da se Kina možda sprema da pomogne Rusiji", navodi se u tekstu Fajnenšal tajmsa.

- Drugi američki zvaničnici su takođe rekli da postoje znaci da Rusiji ponestaje nekih vrsta vojne opreme i oružje dok se rat u Ukrajini približava početku svoje treće nedelje - navodi se u izveštaju FT.

Bela kuća se nije zvanično oglasila posle "curenja" ovih informacija, niti je Kineska ambasada u Vašingtonu želela da odgovori na takve insninuacije. Sve je okriveno kada je američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven krenuo u Rim gde ga u ponedeljak očekuje sastanak sa visokim kineskim zvaničnikom za spolju politiku Jangom Jiečijem.

Saliven je pre polaska na sastanak poručio Kini da ne pokušavaju da pomognu Rusiji tako što će im olakšati trenutnu situaciju koja nije ni malo naivna usled brojnih sankcija.

- Pobrinućemo se da ni Kina, kao ni niko drugi, ne pomognu Rusiji da nadoknadi svoje gubitke. Neću sve otkriti javnosti, razgovaraćemo direktno sa Kinom, kao što smo već i kao što ćemo u budućnosti - poručio je Džejk Saliven za NBC.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Sax

14.03.2022 06:45

Ne znam sta od cekuju od kine, samo kad vratimo film u nazad sta im je radila Trampova administracija, koliko su finansijski izgubili, koliko su ih izmaltretirali i prema njima se ophodili kao prema građanima trećeg reda. I to sve samo zato sto im se može, mimo zakona i svih pravila, samo zato sto im se hoće i može. Sad ocekuju pomoć i razumevanje