PROPAST ZAPADA JE NEMINOVNA Više od trideset godina obmanjuju ceo svet i sada to dolazi na naplatu
Foto: Pixabay/TheDigitalWay

Predsednik Sjedinjenih Država Džo Bajden rekao je da namerava da napusti „normalne trgovinske odnose“ sa Rusijom, a takođe je najavio zabranu uvoza ruske nafte i gasa u SAD.

Nakon toga, cena benzina u nizu država približila se sedam dolara po galonu. Senator Delavera Kris Kuns  predvideo je početak globalne energetske krize zbog zabrane kupovine energenata iz Rusije.

Sa druge strane, zamenik ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov je na Prvom kanalu rekao da će lista ličnih sankcija zapadnim političarima, preduzetnicima i drugim ličnostima uskoro biti objavljena.

On je pojasnio da kada razvija odgovor, Moskva pokazuje prisebnost. Diplomata je takođe naglasio da se Sjedinjene Države u odnosima sa Rusijom pridržavaju strategije „od lošeg ka gorem“.

„Spiskovi su spremni. Mi ovo radimo studiozno. Ovo je u velikoj meri deo svakodnevnog rada. Znamo da se svaki trik od Amerikanaca može očekivati svakog trenutka. Spremali smo se za ovu situaciju koju sada vidimo”, rekao je Rjabkov.

Ekonomista Mihail Hazin smatra da je životni standard stanovništva u SAD i EU dvostruko veći od stvarnih mogućnosti koje njihova ekonomija može da pruži. Prema njegovim rečima, ranije je situacija regulisana manipulacijom dolara, ali danas takve mogućnosti nema. Ekspert tvrdi da je situacija na Zapadu katastrofalna.

„Ključ zapadnog sveta, i SAD i Evrope, je da su stali u devedesetim godinama. Nije problem što u Nemačkoj postoji industrija, a u Italiji mali biznis, problem je što je njihov životni standard duplo veći od realnih mogućnosti koje njihova privreda može da pruži.

Sve je to potkrepljeno pumpanjem dolara. Ali sada je gotovo. Inflacija potrošača u SAD u februaru – 0,8%. Za godinu – 12%. Ovo je iznad. To znači da životni standard stanovništva pada za 10-12% godišnje. To je bio slučaj u SAD 1930-ih i 1940-ih. Ovo je totalna katastrofa za njih. Predugo su obmanjivali ceo svet i to sada dolazi na naplatu“, rekao je on u emisiji „Veče sa Vladimirom Solovjevom“.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Miki

14.03.2022 09:05

Poucen iskustvom, mi cemo da pretrpimo najvece posledice