NIJE BILO ŽRTAVA Ukrajinci bombardovali ruski teretni brod
Foto: Printscreen/Youtube

Ukrajinska vojska pucala je na ruski civilni teretni brod "Sormovski 3064" u Azovskom moru, i pokrenut je krivični postupak, navodi Telegram kanal Istražnog komiteta Ruske Federacije.

VODEĆI AMERIČKI EKONOMISTA UPOZORAVA Sankcije uopšte neće štetiti Rusiji, ali će Zapad dovesti na ivicu propasti

"Prema istrazi, 12. marta 2022. godine ukrajinski vojnici koji su izvodili vojne operacije na jugoistoku Ukrajine pucali su iz neselektivnog oružja na ruski civilni teretni brod Sormovski 3064", navodi se u izveštaju.

Napominje se da je u vreme granatiranja brod bio na udaljenosti od 12 kilometara severno od sela Šabelskoe, Ščerbinovski okrug, Krasnodarska teritorija, u vodama Azovskog mora. Išao je u luku Taganrog. Tokom granatiranja, jedna granata je pogodila kabinu glavnog oficira, pri čemu se brod zapalio. Zahvaljujući brzoj akciji posade požar je lokalizovan, a brod je napustio pogođeno područje, navodi RIA.

UKRAJINA FORMIRALA INOSTRANU LEGIJU Skupili "pse rata" iz celog sveta za borbu sa Rusima

"Pokrenut je krivični postupak zbog krivičnog dela iz člana 30, stvake 'a', 'e', 'g', dela 2 člana 105 Krivičnog zakonika Ruske Federacije (ubistvo u pokušaju), u vezi sa granatiranjem ruskog broda“, dodaje se u poruci. Ističe se da se trenutno utvrđuju sve okolnosti incidenta.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading