LOV NA PUTINOVU ČELIČNU LEJDI Kijev nudi 100.00 dolara za hvatanje Poklonske, a evo gde je ona i ŠTA RADI
Foto: EPA

Ukrajinske vlasti su protiv nje još 26. marta 2014. godine objavile poternicu. Inače je poreklom iz Srbije, Dobila je nadimak "Putinova čelična ledi".

Poklonska je u više navrata pričala o svojim srpskim korenima! 

Ona je istakla da nije uspela da dođe do originalnih dokumenata. Objasnila je da su se njeni preci iz Vlaškog kneževstva doselili u Slavjanoserbsk u Lugansku. To je, kaže, bilo staro kneževstvo u koje su ulazili narodi Srbije, Bugarske, Rumunije, Ukrajine i podunavski narodi. 

Poklonska, koja se proslavila kao prva tužiteljka Krima po povratku poluostrva u sastav Rusije, često je objašnjavala kakva je razlika između slučaja samoproglašenog Kosova i Krima, čiji su se građani na referendumu izjasnili za povratak u sastav Rusije, ali da između ova dva slučaja ima i sličnosti.

 - Isti sudbinski značaj Krim i Sevastopolj imaju za Rusiju, a Kosovo i Metohija za Srbiju - to je duša, pravoslavlje. Pokrštavanje Rusije dogodilo se u Hersonesu, na Krimu. To je naša zemlja i uvek je bila ruska. Tamo je toliko ljudi poginulo, sve je prožeto Rusijom. Isto je i sa Kosovom i Metohijom: pravoslavne svetinje, stari manastiri, čuvene bitke i, naravno, Kosovo i Metohija ima sakralni značaj za Srbiju. Ali kada smo na Krimu sprovodili referendum, to je bilo pravo na realizaciju volje autohtonih Krimljana, nije ih niko iseljavao i veštački naseljavao neke druge - poručila je ona.

 

 

A šta se dešavalo na Kosovu? Veštački su, objašnjava, istiskivali odatle pravoslavne Srbe, uništavajući ljude i proterujući ih sa njihove iskonske teritorije, i to je bio genocid. Tome je doprinela i spoljna intervencija - nekome je trebalo da rasparča ogromnu perspektivnu zemlju. 

Sve o ukrajinskoj krizi pratite UŽIVO NA NAŠEM BLOGU.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Душа словенска

09.03.2022 20:18

Наталија ми те волимо! Знамо и да је долазила у Србију и истраживала своје српске корене!

Goran Bojanović

30.03.2022 22:30

Prava ljepotica. Bog neka je čuva u ovim zlim vremenima.