NATO SPREMAN DA SE BORI DO POSLEDNJEG UKRAJINCA Šešelj otkrio kada će biti završen rat u Ukrajini: Zelenski je shvatio...
Foto: Ilustracija

Lider radikala je prokomentarisao najavu Zelenskog da je spreman "izgubio interesovanje za pitanje ulaska Ukrajine u NATO", a najavio je i mogućnost kompromisa u pogledu Krima, Donjecka i Luganska.

- Očigledno je da je Vladimir Zelenski shvatio da je NATO spreman da se protiv Rusa bori do poslednjeg Ukrajinca, da su Ukrajinci zloupotrebljeni kao sredstvo protiv Rusije i sada pokušava da nađe neku rezervnu varijantu. Zelenski je svestan da bi morao da prizna nezavisnost Donjecka i Luganska, a mora priznati i da su Krim i Sevastopolj sastavni deo Rusije i donošenje odluke, ustavnog karaktera da Ukrajina nikad neće postati članica NATO - izjavio je Vojislav Šešelj.

NATO SPREMAN DA SE BORI DO POSLEDNJEG UKRAJINCA Šešelj otkrio kada će biti završen rat u Ukrajini: Zelenski je shvatio...

Foto: Estock

 

Lider radikala kaže da je potrebno da Rusija učestvuje u obnovi Ukrajine čim se unište snage poput pripadnika bataljona "Azov", strani plaćenici i ostali.

- Nacizam se mora iskoreniti i Ukrajina mora biti, u pravom smislu, demokratska država. Rusi u Ukrajini moraju imati puna građanska prava, a ne da im zabranjuju jezik, da ih progone, da im zabranjuju zapošljavanje u državnim službama... - rekao je Šešelj.

Predsednik SRS prokomentarisao je i činjenicu da je ambasada SAD u Ukrajini upozorila građane SAD koji pokušavaju da pobegnu da se uslovi na svakom graničnom prelazu mogu vrlo brzo promeniti, a sa druge strane brojni zapadni mediji šire lažne vesti o "neuspehu ruske vojne operacije u Ukrajini".

- Očigledno je da Amerikanci obmanjuju celokupnu svetsku javnost o pravom stanju stvari. Rusi napreduju, Rusi ostvaruju ciljeve svoje intervencije i mislim da će ta intervencija za desetak dana biti završena pobedom - rekao je Šešelj.

NATO SPREMAN DA SE BORI DO POSLEDNJEG UKRAJINCA Šešelj otkrio kada će biti završen rat u Ukrajini: Zelenski je shvatio...

Foto: Alo!/Vladimir Marković

 

 

Lider radikala kaže da ne može da predvidi da li će se ista situacija desiti i u Tajvanu.

- Tajvan mora biti opet u sastavu Kine i pod kontrolom centralne vlasti u Kini, a kako će se to izvesti treba tek da vidimo. Za Tajvan bi bilo najbolje da ima vlast koja će biti prijateljska prema Kini i da traže varijantu "jedna država - dva sistema", poput Hong-Konga. Tajvan može da zadrži unutrašnju autonomiju, ali da odbrana, spoljna političa i budu zajedničke, kao i centralna emisija novca, carine... Bilo bi šteta da dođe do razaranja Tajvana zbog gluposti njihovog rukovodstva i da se unište objekti koji su tamo izgrađeni. Bolje bi bilo da Tajvan pređe pod suverenitet Kine, a da ima svoju unutrašnju autonomiju - smatra Šešelj.

Podsetimo, Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu vojnu operaciju čiji je cilj demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading