PUTIN POSLAO JASAN SIGNAL ZAPADU - "IGRE SU GOTOVE" Za Rusiju je ovo NEOBJAVLJENI RAT! (VIDEO)
Foto: Alo/ilustracija/TanjugAP/shutterstock

Poznati izraelski vojno-politički stručnjak, bivši šef tajne službe Nativ, Jakov Kedmi, došao je do ovog zaključka nakon analize situacije u međunarodnoj areni.

NATO ĆE PLATITI ZA SVOJU SLABOST Zelenski izneo NOVU nuklearnu pretnju

Uživo u emisiji „Veče sa Vladimirom Solovjovom“, Kedmi je govorio o oštrom odgovoru Moskve na pritisak SAD i EU, a takođe je objasnio kako je Rusija radikalno promenila percepciju pretnje sa Zapada.

Jakov Kedmi je pre svega skrenuo pažnju na to da Moskva nije bez razloga sprovodila planove za prebacivanje snaga za odvraćanje ruske vojske na poseban način borbenog dežurstva. Ovakav pristup je zapravo odgovor na sankcioni pritisak Zapada, koji je nastao u pozadini ruske specijalne operacije u Ukrajini.

Prema mišljenju politikologa, Moskva ovakvim merama daje Zapadu jasan signal da su „igre gotove“, a zemlja je spremna da brani svoje strateške pozicije i odgovori na pretnje iz SAD, NATO-a i EU.

Rusija je radikalno promenila svoju percepciju opasnosti koje predstavljaju zapadne zemlje i spremna je da upotrebi neophodna sredstva da ih neutrališe.

„Utakmice su završene. Rusija ide direktno na protivnike u punom smislu te reči, sve sankcije, pretnje i histeriju ocenjuje kao neobjavljeni rat“, objasnio je ekspert.

Politikolog je siguran da Rusija namerava da ostvari svoje ciljeve na bilo koji način, sprovodeći sve neophodne instrumente pritiska na Zapad i Ukrajinu.

Moskva planira da zaštiti zemlju od geopolitičkih pretnji koje dolaze iz SAD, EU i UK sprovođenjem planiranih strateških odluka.

PROCUREO PUTINOV TAJNI PLAN Zapad se trese u strahu zbog njega

„Ovo pokazuje da Rusija neće odustati ili se povući. Ići će do kraja, jer, kao što sam rekao, Rusija ne može sebi priuštiti da ne uspe u Ukrajini i u primeni ultimatuma koji su postavile SAD“, zaključio je Kedmi.

Sve vesti o konfliktu u Ukrajini pratite UŽIVO NA NAŠEM BLOGU

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
fefe

06.03.2022 17:37

samo jako Putine... dosta je bilo americke manipulacije, 70 godina nam je dovoljno da imamo sve informacije kako operisu u svetu, dzaba im ova antiruska histerija....