PESKOV OBJASNIO CILJ VOJNE OPERACIJE RUSIJE: Želimo da dobijemo bezbednosne garancije, a ne da podelimo Ukrajinu
AP photo

„Želimo da ostvarimo svoje ciljeve, od kojih je prvi demilitarizacija Ukrajine. Želimo ustavne garancije o neutralnom statusu Ukrajine“, rekao je Peskov i dodao da Rusiji nije cilj da podeli Ukrajinu.
Portparol je napomenuo da Rusija čeka treću rundu pregovora sa ukrajinskom stranom i nada se da će Kijev saslušati zabrinutost Moskve, što je neophodno za zaustavljanje vojne operacije.

PUTINOVA ODLUKA ŠOKIRALA NATO Slom Evrope i celog Zapada neizbežan zbog JEDNE STVARI

Govoreći o požaru koji se dogodio na teritoriji nuklearke Zaporožje, portparol je rekao da su ga izazvale „provokacije nacista“. On je potvrdio da je nivo radijacije u nuklearki normalan.
Komentarišući reakciju zapadnih zemalja na dejstva ruske strane, Peskov je napomenuo da je Moskva bila spremna za to, jer se „već duže vreme suočava sa takvim ponašanjem, uključujući i sankcioni pritisak“.
Istovremeno, Rusija se uvek zalagala za diplomatsko rešenje postojećih protivrečnosti sa zemljama NATO-a, posebno za obezbeđivanje garancija za neširenje Severnoatlantske alijanse na istok, konstatovao je on.

RUSI TVRDE DA JE SVE GOTOVO Kijev nema više nikakvu kontrolu nad Ukrajinom
Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.

Najnovije vesti s ukrajinskog fronta pročitajte u našem blogu UŽIVO.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading