"IDITE, ILI ĆETE BITI STRELJANI" Srpski vozači konačno izvučeni iz Ukrajine: Ledila nam se krv u žilama, bilo je strašno
Printscreen

Oko šest sati jutros prešli su granicu i išli i Poljsku. Trenutno su na Železničkoj stranici Lublin, gde čekaju voz da se prevezu do Slovačke, odakle su im odlične šanse da ih pokupe naši vozači kamiona kojima je tu redovna trasa.

- Konačno smo se izvukli i idemo kući - Danilo u Beograd, a ja u moj LJig - kaže Jovaničić.

- Nekako smo noćas uspeli da uđemo u kombi pun izbeglih, dece i žena. Bilo nas je 14 unutra, i posle osam provera od kojih nam se bukvalno ledila krv u žilama, prešli smo granicu. Bilo je strašno, napeto, teško...

Kako nam Jovaničić priča, pre nedelju dana on i kolega su sa granice oterani, a ukrajinski naoružani carinici su im rekli da odu odatle ili će biti streljani.

Dok su imali novca boravili su u motelu, odakle su juče takođe izbačeni. Do svojih kamiona su se juče nekako domogli posle 4 sata čekanja prevoza, ali im nije bilo dozvoljeno da uđu u svoja vozila.

- Oterali su nas i bili smo preplašeni gde ćemo kad je okolo samo šuma, zima napolju, bez hrane i vode. Oko naših kamiona su kanisteri, vidimo da su uzeli gorivo. Ostavili smo kamione i pohitali da spasimo žive glave. Evo nas konačno, ali se brinemo za naše kolege zarobljene u drugim delovima.

Vladimir Belić koji je sa još trojicom na prelazu Jagodin, rekao nam je kratko da su im oduzeti pasoši i da se njima trenutno bave jedinice bezbednosti.

Aleksandar Dražić je oko 30 km od Kijeva, dobro je, ali nema načina da trenutno izađe odatle. Tamo se kako kaže neprestano puca i u velikom su strahu.

Iz Krizniog štaba Privredne komore Srbije naglašavanju da zajedno sa Ministarstvom spoljnih poslova i našom ambasadom u Ukrajini čine sve da izvuku naše šofere na sigurno.

Sve o ukrajinskoj krizi pratite UŽIVO NA NAŠEM BLOGU.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading