FORMIRALI SMO TIM ZA IZBEGLICE I POMOĆ UKRAJINI Vučić: Verujem da ćemo moći da pomognemo! Srbija neće izvoziti oružje, niti će ono ići preko naše teritorije
Foto: Alo/Masanori Jošida

Vučić dodaje da je formiran tim za slanje humanitarne pomoći Ukrajincima, kao i timovi za izbeglice.

- Formirali smo tim i za primanje ranjenih i povređenih u sukobima. Srbija neće dozvoljavati bilo kakav izvoz oružja na ratom zahvaćena područja. Striktno ćemo kontrolisati i privatne firme. Ono što je za nas važno, kako sam rekao tokom prošlog obraćanja, da ćemo čuvati mir u regionu, da ćemo biti popustljivi, i da nećemo odgovarati na provokacije iz Prištine i drugih delova regiona. Verujem da ćemo u najboljem interesu građana proći kroz ovaj težak period. Hvala svim ljudima koji su uz svoju zemlju, samo zajedno možemo proći kroz sve ovo - rekao je Vučić.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Duki

02.03.2022 19:21

Sve ce ovo jednom proci i nadoknaditi se. Napustena ognjista, traume iz detinjstva, traume rata obelezice zivot svakog pohedinca. Isto smo prosli u Srbiji, samo se oko nas nije dizala prasina jer smo uvek bili manje vredni i vecno nepozeljni..

Duki

02.03.2022 19:22

Ne ostavljaj Evropi prostor za njihov manevr.

damir

02.03.2022 21:27

Srbija je uvek spremna da maksimalno i u svojim mogućnostima pomogne svima koji su ugroženi i neće nikada ni jednu stranu podsticati na rat i sukobe.

Marco

02.03.2022 23:06

Humanitarni tim i konkretna pomoć su ono što u ljudskom smilu najviše znači Ukrajincima koji su napustili svoje domove.