"ZLOČINI PUTINA SE VEĆ KVALIFIKUJU KAO RATNI" Džonson se opet oglasio nakon jučerašnjih skandaloznih izjava o ruskom predsedniku
EPA/VICKIE FLORES

 

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je danas da veruje da su postupci ruskog predsednika Vladimira Putina prema Ukrajini već kvalifikovani kao ratni zločin.


"Ono što smo već videli od režima Vladimira Putina o upotrebi municije koju su oni već bacali na nevine civile, po mom mišljenju, već se u potpunosti kvalifikuje kao ratni zločin", smatra premijer DŽonson, prenosi Rojters.

Kancelarija tužioca Međunarodnog krivičnog suda (MKS) saopštila je u ponedeljak da će tražiti odobrenje suda za otvaranje istrage o mogućim ratnim zločinima u Ukrajini, navodi britanska agencija.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Čovek

02.03.2022 16:24

Ovaj Đonson nikada nije bio zdrav,ali sada je tek poludeo,a šta su oni iz Ukrajine koji su za osaam godina godina u Donbasu pobili oko petnajest hiljada nedužnih stanovnika,o tome ovaj čovek ni reč da izusti

Aleks

03.03.2022 09:56

Aljo Đonson, Rus spremijo oružje na hemijski u Ukrajina. Izveštaj daje Račak Merkalji sa pijac, treća tezga sa leblebije.