NOVA PODMETANJA RUSIMA Šta se krije iza eksplozije u Harkovu - Ukrajinci ispalili raketu
Printscreen

Na društvenim medijima i ukrajinskim kanalima pojavila se informacija da su ruske rakete gađale centar Harkova, za koju se ispostavilo da je lažna i da se radi o još jednoj propagandi koju Ukrajina širi.

Ovo je ukrajinska raketa ispaljena iz MLRS-a Smerč. Ruske oružane snage su ušle u grad i kreću se ka centru, otpor Oružanih snaga Ukrajine je praktično ugušen, tako da od takvog udara nema mnogo smisla. Osim toga, rusko Ministarstvo odbrane je više puta navelo da se udari izvode samo po objektima vojne infrastrukture, a administrativne zgrade im ne pripadaju. Još jedna potvrda u prilog ovoj verziji: raketa je doletela sa severozapada – u tom pravcu nema jedinica ruskih trupa, što znači da ruske MLRS ne može biti.

Štand za dobrovoljce otvara se u 10 časova, dok je napad izveden u 8 časova po lokalnom vremenu. Prema tvdrnjama ukrajinske strane, u napadu je stradalo 11 ljudi a preko 40 je ranjeno, mada se ti podaci ne mogu za sada proveriti. Kako se vidi na snimcima, sama zgrada nije pretrpela veću štetu.

Još jedna važna činjenica: juče se na društvenim mrežama pojavila informacija da je u 10 sati na Harkovskom trgu, što je snimljeno na video snimku, trebalo da se održi miting nacionalističkog bataljona "Azov". Međutim, nacionalisti tamo nisu došli (a možda nisu ni nameravali). Umesto toga, došlo je do raketnog udara: možda je reč o ciničnoj provokaciji.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading