RUSIJA ĆE BITI NAPADNUTA?! Stejt department pozvao sve državljane SAD da hitno napuste tu državu
Foto: Shutterstock

Ova informacija zabrinula je javnost širom sveta, budući da može biti naznaka eventualnog proširenja sukoba i na teritoriju Rusije.

SAD su urgirale svoje građane da izbegavaju da putuju u Rusiju zbog aktuelne invazije na Ukrajinu, "potencijalnog uznemiravanja" i ograničene sposobnosti ambasade da im obezbedi pomoć, naveo je Stejt department.

"Ne putujte u Rusiju zbog neisprovociranog i neopravdanog napada ruskih vojnih snaga u Ukrajini, potencijalnog uznemiravanja američkih građana od strane ruskih vladinih bezbednosnih zvaničnika, te ograničene sposobnosti ambasade da pomogne američkim državljanim a u Rusiji, kovida-19 i povezanih restrikcija za ulaz (u zemlju), terorizma, ograničenih letova u i van Rusije i proizvoljnog sprovođenja lokalnog zakona", navodi se u saopštenju.

Sankcije Rusiji

SAD su ranije danas blokirale Amerikancima bilo kakve poslove koji uključuju rusku centralnu banku i uvele su sankcije ključnoj ustanovi Ruskom suverenom fondu, saopštilo je ministarstvo finansija u Vašingtonu.

Sankcije su takođe usmerene na ruski Fond nacionalnog bogatstva i ministarstvo finansija Ruske Federacije, navodi se u zvaničnom saopštenju, prenosi Rojters.

Putin stavio nuklearke u pripravnost

Podsetimo, prethodno je, po naređenju predsednika Vladimira Putina, Rusija podigla nivo pripravnosti svojih nuklearnih snaga.

Sve detalje o sukobu u Ukrajini pročitajte u našem blogu Ukrajina uživo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Fiu

28.02.2022 15:58

Kolumbo otkud si se i rodio bolje da nisi.