VJOSA OSMANI SRAMNO UDARILA NA SRBIJU Imperativ da Kosovo postane deo NATO, Vučić igra po uputstvima Putina
EPA/VALDRIN XHEMAJ

 

Ona je na Tviteru objavila da je u intervjuu za Tajms radio poručila da "svi treba da podrže Ukrajinu i imperativ da se Kosovo pridruži NATO-u s obzirom na rastuću zabrinutost za bezbednost u regionu".

"Oni ne žele samo Ukrajinu, oni traže naš demokratski način života, zbog čega su životi svih nas u pitanju", navela je Osmani.

Osmani je retvitovala objavu Tajms radija sa delovima njenog intervjua u kojima tvrdi da niko bolje od građana Kosovaa ne razume kako je živeti pored suseda u kome je na vlasti diktatorski režim.

Upitana da kaže zašto je zabrinuta da bi kriza u Ukrajini mogla da destabilizuje region, rekla da je očito da predsednik Srbije Aleksandar Vučić igra po uputstvima ruskog predsednika Vladimira Putina.

"Ako pogledate destabilizujuće poteze koje je Srbija u prethodnih nekoliko meseci preduzela protiv BIH, Crne Gore, Kosova i sa ciljem ka drugim zemljama regiona, to pokazuje da su namere mnogo više nego teritorijalno širenje. To su hegemonističke namere i pokazuju da se njihove strategije nisu promenile. Oligarsi u oviim zemljama mogu da se promene, ali namere Srbije i Rusije se prema regionu ne menjaju", rekla je Osmani.

Dodaje da se u većini slučajeva to završava ljudskom patnjom i uništavanjem.

"Verujem da je izuzetno važno, posebno za EU da uvidi šta jasno i glasno govori Srbija , da podržavaju ruske, ne vrednosti EU, ne vrednosti zemalja poput SAD i Velike Britanije", rekla je Osmani. 

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading