RUSKI LETOVI ISKLJUČENI Nemačka i Finska zatvaraju vazdušni prostor Rusiji
Tanjug/Ap

 

Nemačka i Finska najavile su da će zatvoriti svoje vazdušne prostore za ruske letelice usred vojne akcije Moskve u Ukrajini, pridruživši se tako rastućoj listi evropskih zemalja koje su već uvele ograničenja za ruske avio-kompanije. Moskva je obećala recipročan odgovor.

Nemačko savezno ministarstvo saobraćaja i digitalne infrastrukture saopštilo je u subotu uveče da ministar saobraćaja Folker Vising „podržava blokiranje nemačkog vazdušnog prostora za ruske avione“ i da je „naredio da se sve pripremi za ovo“.

Pored toga, nemačka avio-kompanija Lufthanza je otkazala sve predstojeće letove za Rusiju i najavila da će „letovi koji se nalaze u ruskom vazdušnom prostoru“ „uskoro ponovo napustiti“. Finski ministar saobraćaja Timo Haraka takođe je najavio da će njegova vlada u subotu zatvoriti finski vazdušni prostor za ruske avione.

Nemačka i Finska su poslednje u nizu evropskih zemalja koje su zatvorile svoj vazdušni prostor za ruske avione, uključujući Ujedinjeno Kraljevstvo, Poljsku, Bugarsku i Češku, između ostalih. Rusija je odgovorila zatvaranjem sopstvenog vazdušnog prostora zemljama, prenosi RT.

Više o situaciji u Ukrajini pročitajte u našem BLOGU.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Vuk07

27.02.2022 21:38

Jeli ta zabrana vazi samo za avione za prevoz putnika. Ili I za ove vojne kje brzo lete i sa čudnim tovarima.