ANGELA MERKEL ODABRALA STRANU Evo šta je rekla o ratu u Ukrajini
EPA/SASCHA STEINBACH

- Ovaj agresorski rat Rusije predstavlja duboku prekretnicu u istoriji Evrope nakon završetka Hladnog rata. Za ovu očiglednu povredu međunarodnog prava nema nikakvog opravdanja i ja je najoštrije osuđujem - saopštila je Angela Merkel, prenosi Dojče vele.

Ona je rekla da se u ovom trenutku saoseća s ukrajinskim narodom i njegovim rukovodstvom, iako nije pomenula narod u Donbasu koji je godinama na udaru Kijeva.

- Moje misli i solidarnost su u ovim strašnim trenucima s ukrajinskim narodom i vladom predsednika Vladimira Zelenskog- naglasila je bivša kancelarka.

Merkelova, koja je bila kancelarka kada je Rusija pripojila Krim 2014 i koja je tada pozvala da se dijalog sa Moskvom nastavi, istakla je da je situacija sada drugačija zbog "ruske invazije na Ukrajinu u punom obimu".

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
STEVICA

27.02.2022 17:04

GOSPOĐA ZAHAROVA SVE JE REKLA OKUPATRIMA BRAVO!!!!

Zoran

28.02.2022 01:12

Angela a da li.je agresija NATO a i Nemacke napadom.na Srbuju.i otimanje Kosova pa.priznanje Kosova na teritoriji suverene Srbije po Istom.kriteriju povreda tog.prava na koje se pozivas za UK. Ili de to.pravo cas priznJe a cas ne vazi u zavisnosti.od interesa za zapadne nasilnike.

Ja

28.02.2022 13:50

Pa ljudi nikom nije do rata osim profiteri a, ali stvarno dal smo mi toliko lud narod a i ostatak sveta da se ne vidi sta rade Ameri i njihovi poslušnici. Ako smo toliko zaslepljeni da ne vidimo onda stvarno ne treba ni da zivimo na ovoj planeti