BRANIO JE NOVAKA, SADA ĆE BITI UZ SVOJ NAROD Uzeću oružje u ruke iako nemam vojnog iskustva!
EPA-EFE/Szilard Koszticsak

 

Tridesetšestogodišnji teniser koji je najveći uspeh imao 2010. godine kada je stigao do 31. mesta na ATP listi bio je jedan od retkih koji je stao uz Novaka Đokovića tokom drame u Australiji. Branio je srpskog tenisera od žestokih napada sa svih strana, a sada je odlučio da se priključi vojnim rezervama u Ukrajini. 

U intervjuu za "Skaj news" Stahovski je poručio da je iskoristio pravo da se dobrovoljno prijavi u rezervni sastav ukrajinske vojske iako prethodno nije stekao vojno iskustvo. 

-Spreman sam da uzmem oružje u ruke, to je jedini razlog zašto se vraćam. Vojska je otvorila rezerve i svi koji su voljni da se bore, mogu da dođu, pokupe oružje i budu deo teritorijalnog otpora. Već se prijavilo mnogo ljudi. Zapravo i sam se prijavio za rezerve prošle subote, ali tada jednostavno nisam imao dovoljno dokumenata da potpišem ugovor. Sada su poništili tu proceduru i u suštini svako ko je dovoljno motivisan može da se pridruži. Nemam vojnog iskustva, ali privatno imam iskustvo sa oružjem. Ne vidim razlog zašto većina naših sunarodnika mora da rizikuje svoje živote da bi ispratila svoje porodice dok ja sedim – rekao je Stahovski dok se trudio da iskontroliše emocije. 

On je pohvalno govorio o predsedniku Ukrajine, Volodomiru Zelenskom.

-Budimo realni, prošlo je osam godina rata protiv Rusije – da li su to ruski zastupnici ili sama Rusija, nije važno. Gde je sve ovo bilo osam godina? Niko od nas ne bi verovao da se ovo može dogoditi, a ipak se dogodilo. Niko od evropskih ili svetskih lidera, nije spreman da pomogne, spreman da se bori u Ukrajini za možda bolju Evropu u budućnosti. Želimo da budemo normalna, civilizovana zemlja, sa demokratijom u kojoj možete da birate svog predsednika. Mogu reći da je sadašnji predsednik jedini koji se ikada zalagao za ovu zemlju. Neko ko veruje u ono što radi i spreman je da rizikuje sopstveni život. Jedini. Sve su to ranije bile samo političke šale. On je možda komičar u životu, ali je postao predsednik za narod - zaključio je Sergej Stahovski. 

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading