AMERIKA NE MIRUJE Saopštena nova odluka o Ukrajini
EPA

"Danas, dok se Ukrajina hrabro i ponosno bori protiv ruskog brutalnog i ničim izazvanog napada, odobrio sam, u skladu sa ovlašćenjem predsednika, jedinstveno treće predsedničko odobrenje u iznosu do 350 miliona dolara za neposrednu podršku odbrani Ukrajine", naveo je Blinken u saopštenju, preneo je CNN.

Ovaj paket će uključivati dalju odbrambenu pomoć kako bi se pomoglo Ukrajini da se suoči sa oklopnim, vazdušnim i drugim pretnjama sa kojima se sada suočava, istakao je Blinken.

Prema njegovim rečima, to je još jedan jasan signal da SAD stoje uz narod Ukrajine dok brane svoju suverenu, hrabru i ponosnu naciju.

Predsednik SAD Džozef Bajden naložio je Blinkenu da oslobodi do 350 miliona dolara kao neposrednu podršku odbrani Ukrajine, navodi se u dopisu koji je juče objavila Bela kuća.

Pratite rat u Ukrajini uživo na našem blogu.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (5)

Loading
Seka Persa

26.02.2022 15:30

Kad je to amerika,namerno malim slovom "radila nesto za nekoga,pogotovo slala pare nekom u manjim a pogotovo u ovim kolicinama??!! Samo intetes brale moj!!!!!!Doci ce I vama crni petak !!Nadam se ubrzo!!!Vi uzivate kad brat brata ubija!!!Gde ce vam dusa!Ako uopste znate sta je to!!!

ggg

27.02.2022 11:33

Putin leci posledicu umesto da leci uztok... udri odvratne i zle Amere

Vojo

27.02.2022 17:08

Bravo Ameriko, kao i uvek do sada, borićete se ili do poslednjeg Šiptara, ili Ukrajinca. Hrabar gest velesile, a kad bude stani-pani, bežite iz Vijetnama, Kambodže, Avganistana. Pustite bre ukrajinski i ruski narod da u miru izglade svoje nesuglasice. Za mir među Ukrajinom i Rusijom, živeo narod Rusije i narod Ukrajine, braća nažalost nahuškani jedni na druge.

stanojka

05.04.2022 15:23

Stoje uz narod. Zato sto ih tjeraju da ratuju. I jos SAD propagandu siri. Kako vas nije sramota