PUTIN PRED VELIKIM IZAZOVOM Srđa Trifković razotkriva NATO strategiju i upozorava na sarajevski recept u Ukrajini
Foto: Ilustracija

- NATO strategija mi od sinoć postaje jasna: da se Rusi uvuku u gradove i izmrcvare u uličnim borbama, uz velike civilne žrtve (materijal za mas-medije na temu ratnih zločina) i dugotrajno mrcvarenje. Zato postavljaju borbenu tehniku uz stambene višespratnice po sarajevskom receptu. Sa druge strane, samo držati gradove opkoljene i ne ići u čišćenje nije rešenje. Ja se ne bih previše uzdao da će ukrajinki generali oboriti režim i pregovarati sa Rusima, jer je od 2014. izvršena kompletna čistka po dubini i banderisti su dovedeni na sve bitne pozicije - upozorava Srđa Trifković.

Podsećamo, Rusija je u četvrtak, 24. februara pokrenula specijalnu vojnu operaciju u Donbasu.

Ukrajina je proglasila ratno stanje i prekinula diplomatske odnose sa Moskvom. Predsednik Rusije Vladimir Putin je 25. februara pozvao ukrajinsku vojsku da preuzme vlast od “bande narkomana i neonacista” koja vlada u Kijevu.

Komentarišući rat u Ukrajini, predsednik SRS prof. dr Vojislav Šešelj rekao je juče da očekuje da Rusija ispuni svoje zadatke, sruši nacističku vlast u Kijevu, razoruža Ukrajinu i spreči njen ulazak NATO.

Lider Čečenije Ramzan Kadirov rekao je da ima 70.000 ljudi koji su spremni da se dobrovoljno bore za Rusiju.

Pratite događanja u Ukrajini uživo na našem blogu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading