VUČIĆ UŽIVO IZ MONAKA Srbija je u problemu!
Printscreen

Aleksandar Vučić kaže, nakon svečanog ručka sa knezom Albertom II, da se nada da će knez posetiti Srbiju još jednom do kraja godine. Podseća da je Monako osnivač Alijanse za multilateralizam, pa je ova saradnja izuzetno važna.

- Nadam se uvećanju trgovinske razmene, a najveći značaj je u povezivanju sa partnerima koji utiču na donošenje međunarodnih odluka. Mi ćemo uskoro da otvorimo direktnu liniju sa Nicom i to će omogućiti dolazak i naših turista u Monako, a istovremeno i mogućnost da mi privučemo njihove turiste. Već je Albert izrazio želju da poseti Srbiju i očekujemo da ga vidimo pre kraja godine u Beogradu - rekao je Vučić i dodao:

- To je odlična reklama za našu zemlju. Razgovarali smo o saradnji u međunarodnim institucijama i organizacijama. Uvek je važno imati takvog prijatelja kao što je princ Albert.

 

 

Vučić je rekao i da je razgovor bio i o tome da se poveća razmena Srbije i Monaka.

- Ona je sada veoma mala, ali pričali smo o tome kako može da se poveća. Razgovarao sam sa princom Albertom o svemu onome što se dešava na istoku Evrope i tome kakva je pozicija Srbije - rekao je Vučić.

Ukrajina i Rusija

Vučić je naveo da je Srbija u problemu zbog predstojeće krize izazvane događajima u Ukrajini, ali dodao da građani ne treba da brinu.

- Neću da lažem da je situaciju u svetu dobra. 2000 dolara za gas. To je neizdrživo. Radimo sve što možemo da obezbedimo Srbiju. Bezbroj je problema, ali spremamo se i radimo naporno. I večeras ćemo pre odlaska u Španiju da vidimo šta možemo da uradimo i da garantujemo našoj deci sigurnu budućnost - rekao je Vučić.

Kako Vučić kaže, Srbija je država koja će se boriti da ostane vojno neutralna.

- Posvećeni smo svojim interesima. Srbija je na evropskom putu, ali nećemo se odreći prijatelsjtva sa Rusijom i Kinom, niti bilo kim od naših tradicionalnih partnera. Ko god misli da treba da budemo potrčko bilo kojoj od strana, takva politika vodi nas direktno u ambis. Naša politika je ozbiljna, odgovorna i u interesu građana - rekao je Vučić.

Srbija se, dodaje, nada miru, dobrim odnosima sa svima, i suviše smo mala zemlja da bismo nekome pretili ili radili protiv nekoga.

– Bitno je da sačuvamo svoju zemlju, da sačuvamo pristojan i dobar život i da sačuvamo naš narod od stradanja – istakao je predsednik.

Vučić je kazao da je Ukrajina uvek podržavala suverenitet naše zemlje i Srbija njihov.

- Ukrajinski ambasador je od nas tražio da osudimo rusku agresiju, ja na to imam prost odgovor: Mi smo mala zemlja, ne želimo sebi da ukidamo mogućnost prijateljstva, mi ne odlučujemo o budućnosti Ukrajine - rekao je Vučić.

On je zatražio od ukrajinskog ambasadora da pozove Zelenskog da osudi agresiju koju su nad Srbijom sproveli SAD, Velika Britanija, Nemačka i druge zemlje zapada.

- Pa kad on to učini, onda ću ja osuditi agresiju - rekao je on.

Kraj međunarodnog prava

Predsednik Srbije konstatuje da je došlo do potpunog kraja međunarodnog prava.

- Sada smo u situaciji da može svako da uzme od svakog šta želi ako je jači. Naročito od malih zemalja i naroda. Ovim jakima niko ništa ne može. Pokazalo se da je samo međunardno pravo koje su proklamovale male zemlje istinski principijelno. Sada imate na delu samo pravo jačeg - rekao je Vučić.

 

 

Uskoro Opširnije na Alo.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Zelja

22.02.2022 16:46

Gospodine Predsednice,Ukraina tj.njihov Predsednik nikad nece osuditi agresiju NATO 1999 na Jugoslaviju, jer su mnogi Ukrainci na strani NATO i Hrvatskih Ustasa sami pucali na Srbe!Zasto bi sad?!