UPS! Hrvatski predsednik završio u bazi podataka na ukrajinskoj ekstremističkoj stranici
EPA/MARTIN BUREAU

Iz ruskog ministrarsva su naveli da se radi o stranici koja objavljuje lične podatke samozvanih neprijatelja Ukrajine.

„Bilo koji zapadni funkcioner koji iznese stavove drugačije od službenog platiće svojim ugledom i karijerom, a moguće je i da će mu biti ugrožena sigurnost”, rekao je zamenik portparola ruskog ministarstva Aleksej Zajcev na redovnoj konferenciji za medije u Kremlju, prenosi Beta dodajući da se na veb stranici Mirotvorac navodi da je Milanović „učesnik ruskih osvajanja” i da „učestvuje u informativnim specijalnim operacijama Kremlja”.

Komentarišući krizu na ukrajinsko-ruskoj granici, Milanović je u utorak novinarima u Zagrebu rekao da će povući „do zadnjeg” hrvatskog vojnika ukoliko dođe do eskalacije krize na ukrajinsko-ruskoj granici, jer Hrvatska s tim sukobom nema ništa.

On je ocenio da je reč o ozbiljnoj krizi koja „nema veze s Ukrajinom i Rusijom već to ima veze sa dinamikom američke unutrašnje politike Džoa Bajdena i njegove administracije”. Takođe je ocenio da Ukrajini nije mesto u NATO i da je jedna od najkorupmiranijih država.

Od njegovih izjava juče se ogradio premijer Andrej Plenković, koji se izvinio Ukrajincima i vladi te zemlje zbog izjave da je Ukrajina korumpirana.

Premijer je danas ponovo komentarisao predsednika, ocenivši da su njegove izjave o Ukrajini „reputacijski štetne za Hrvatsku i sramotne”.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading