KAKVO BRUKANJE HRVATA Plenković i Milanović zaratili oko Ukrajine, teško je reći ko se više osramotio
EPA/JOHANNA GERON / POOL

Milanović je ranije danas rekao da je "Ukrajina i dalje jedna od najkorumpiranijih zemalja na svetu, ekonomski stagnira i nije dobila ništa od EU".

On je takođe rekao da Hrvatska "nema ništa" sa sukobom u Ukrajini i da će, dođe li do eskalacije, povući "do zadnjeg vojnika“, prenela je Hina.


"Koliko je meni poznato, hrvatskih vojnika u Ukrajini nema", rekao je premijer novinarima i dodao da se kontingent hrvatske vojske koji je bio u Poljskoj vratio upravo ovih dana.

Milanovićeve izjave su nestvarne, njegova izjava o Ukrajini kao korumpiranoj zemlji je uvredljiva, rekao je on.

"Ovim putem se izvinjavam Ukrajincima, Ukrajinkama, u ime hrvatske Vlade izvinjavam se Ukrajini, jednoj od prvih država koja je priznala državu Hrvatsku" i koja trenutno ima okupirane delove, kao što je imala Hrvatska, naveo je Plenković.

Milanovićevu izjavu da Ukrajina nije dobila ništa od EU demantovao je podacima da je Evropska unija, što bespovratne pomoći, što zajmova dala do sada 17 milijardi evra, a danas je najavila novu pomoć.

"U prvi tren sam pomislio da je to nekakav ruski zvaničnik koji govori", rekao je Plenković.

Na novinarsko pitanje hoće li vojnici Hrvatske, članice NATO, učestvovati u operaciji ako dođe do sukoba, premijer je odgovorio protivpitanjem "Odakle su uopšte sve te teze?".

Politika Hrvatske je "deeskalacija napetosti, sprecavanje eventualnog sukoba, podrška teritorijalnoj celovitosti i teritorijalnom integritetu Ukrajine", rekao je Plenković.

Komentari (0)

Loading