NATO GENERALI U ČUDU Totalno zbunjeni zbog ovakvog raspoređivanja ruskih trupa
Foto: Shutterstock

Novinari Reportera došli su do ovog zaključka nakon analize izjava zapadnih vojnih stručnjaka.

Autori materijala su detaljno govorili o taktičkom kretanju ruske vojske, a takođe su objasnili zašto je nestandardna taktika Rusije za prebacivanje trupa izazvala zbunjenost zapadnih stručnjaka.

NATO U PANIČNOM STRAHU Ako počne rat u Ukrajini Rusija neće stati do Lamanša

Analitičari izdanja Reporter su pre svega primetili da je Ruska Federacija iznenadila SAD i NATO odlukom o prebacivanju oružanih snaga na zapadne granice zemlje. Dakle, ogroman broj trupa iz različitih regiona zemlje koncentrisan je u određenim oblastima.

Prema vojnom analitičaru Robu Liju, Rusija je sprovela jedinstvenu operaciju preraspoređivanjem trupa iz jednog dela zemlje u drugi. Transfer je izvršen iz raznih i najudaljenijih vojnih okruga zemlje, što je izazvalo zbunjenost zapadnih stručnjaka.

Moskva se ponela krajnje nepredvidivo i još uvek je nepoznato na šta se tačno sprema rusko rukovodstvo.

„Prebacili su jedinice iz svih vojnih okruga, uključujući i Severnu flotu, u Ukrajinu. U Belorusiju su poslali čak i snage i sredstva raspoređene u blizini Severne Koreje u Istočnom vojnom okrugu.

Oni rade mnogo stvari koje nisu standardne. Ono što rade nije kao ono što su radili ranije, tako da je situacija nepredvidiva. Ovo je bez presedana“, rekao je Li.

RUSIJA SKINULA RUKAVICE Amerika će dobiti vojni odgovor ako razmesti rakete

Vojni ekspert je izrazio uverenje da ako Rusija mora da odgovori na vojnu agresiju Kijeva na Donbas, onda bi Moskva mogla brzo i efikasno da pobedi Oružane snage Ukrajine čak i bez invazije na ukrajinsku teritoriju. Vojna operacija će se izvoditi korišćenjem sistema visokopreciznog naoružanja i borbenih aviona.

Komentari (0)

Loading