RUSIJA UPOZORAVA BRITANIJU Prestanite da provocirate posledice mogu biti nesagledive
Alo! Ilustracija /J.V.

"Odlučno pozivamo London da prestane sa glupim retoričkim provokacijama koje su veoma opasne u sadašnjoj uzavreloj atmosferi, kao i da doprinesu realnim diplomatskim naporima za osiguravanje pouzdanih garancija evropske bezbednosti", saopštio je portparol ruske ambasade.

RUSIJA PODIGLA UMETNOST RATOVANJA NA SLEDEĆI NIVO Ovaj borbeni sistem je bez premca

Kako se navodi, najnovija vest o "nameri" Rusije da dovede na vlast u Kijevu bivšeg poslanika Vrhovne Rade Evgenija Murajeva, protiv kojeg je Rusija uvela sankcije pod optužbom da predstavlja pretnju nacionalnoj bezbednosti – potpuna je anegdota.

"Našavši se na margini stvarnih diplomatskih procesa usled svoje kratkovide politike, London vidi svoju ulogu u stalnom raspirivanju antiruskih raspoloženja. Logika je prosta – sastoji se u optuživanju Rusije za pripremu 'neminovne' inavezije na Ukrajinu i pokušaju da na tom izmišljenom 'temelju' igra ulogu ideološkog lidera 'slobodnog sveta', koji se štiti od 'autokrata'", naglasila je ambasada.

U saopštenju se dodaje da je "ta parola sa lažnim sjajem kombinovana sa očiglednom degradacijom britanskog ekspertskog potencijala u ruskom i ukrajinskom pravcu".

RUSIJA REŠILA DA PRITEGNE AMERIKU Zemlja u komšiluku Vašingtona ponudila baze Moskvi

"Vidimo istinski profesionalni nivo ljudi koji, uz te apsurdne izjave, šalju u Ukrajinu ubojito oružje, povećavaju sopstveno vojno prisustvo u blizini ruskih granica, a takođe ohrabruju Kijev da sabotira Minske sporazume", konstatovalo je rusko diplomatsko predstavništvo.

Podsetimo, Ministarstvo inostranih poslova Velike Britanije tvrdi da je dobilo informacije da navodno Rusija namerava da na vlast u Ukrajini dovede snage koje se pozitivno odnose prema ruskom rukovodstvu.

Moskva ove navode negira. S tim u vezi, Ministarstvo inostranih poslova Rusije nazvalo je dezinformacijama i provokacijama saopštenje Londona.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading