TENZIJE DOSTIŽU MAKSIMUM Ukrajinska vojska rasporedila naoružanje na liniji razdvajanja u Donbasu
Foto: sof.mil.gov.ua

- Kršeći treću odredbu dopunskih mera (za osiguravanje primirja) , protivnik nastavlja da raspoređuje naoružanje i vojnu tehniku u naseljima na teritoriji koja je pod kontrolom Ukrajine, rekao je portparol.

MOLDAVIJA UVODI VANREDNO STANJE U ENERGETSKOM SEKTORU Hitno se oglasio Peskov! - Alo.rs

Kako je precizirao, obaveštajci samoproglašene Luganske Narodne Republike primetili su vojnu tehniku koja je raspoređena na obodu sela Nižnje.

- Jedinice Narodne milicije stalno motre na protivnika. Strogo se pridržavajući uslova postojećeg primirja spremne su da po naređenju komande operativno reaguju na promenu situacije, dodao je Filiponenko.

RUSIJA UPOZORAVA Gomilanje NATO trupa u blizini Belorusije nije dobar znak - Alo.rs

Podsetimo, raspoređivanje teškog naoružanja kod kontakt-linije u Donbasu zabranjeno je Minskim sporazumima i dopunskim merama za osiguravanje primirja koje su stupile na snagu u leto 2020. godine. Pored toga, na snazi je potpuna zabrana pucanja, ofanzivnih i izviđačko-diverzantskih akcija. Međutim, samoproglašene Luganska i Donjecka Narodna Republika više puta su optuživale Oružane snage Ukrajine za kršenje tih odredbi.

JOŠ JEDAN GLUMAC NAS JE NAPUSTIO Ostvario se u brojnim ulogama - Alo.rs

Moskva je više puta izjavljivala da Kijev ne ispunjava odredbe Minskih sporazuma i odlaže pregovore o rešavanju sukoba. U Ministarstvu spoljnih poslova Rusije su navodili da je Kijev poslao u Donbas polovinu Oružanih snaga Ukrajine. Zapadne države i dalje nastavljaju da naoružavaju Ukrajinu, a to se naoružanje, između ostalog, koristi i u Donbasu.

BONUS VIDEO: 

Komentari (1)

Loading
Milutin

19.01.2022 22:16

Vidim da će ukraina uskoro da nestane kao država