ŠEF CIA TAJNO BORAVIO U KIJEVU U Ukrajini počeli da se iskrcavaju kanadski specijalci! Sprema se nešto veliko
Foto: Youtube/Printscreen

Šef CIA Vilijam Berns nedavno je tajno boravio u ukrajinskoj prestonici Kijevu gde je sa predsednikom te zemlje Volodimirom Zelenskim i šefovima specijalnih službi razgovarao o napetosti u regionu i naporima u cilju deeskalacije, a tu informaciju su tek sad obelodanili američki mediji uz aluziju da je poseta očigledno bila sprovedena pod velikom misterije. 

Ta informacija došla je u trenutku napetih odnosa na relaciji Zapad-Rusija, budući da SAD i NATO nedeljama optužuju šefa Kremlja Vladimira Putina da gomila trupe na granici sa Ukrajinom i da planira invaziju na tu zemlju. 

- Prošle srede direktor Berns je boravio u planiranoj poseti Kijevu gde je imao konsultacije sa kolegama iz obaveštajnih službi, a u vezi opasnosti od invazije Rusije na Ukrajinu - naveo je CNN, pozivajući se na neimenovanog američkog zvaničnika, prenosi Sputnjik. 

Glavna tema razgovora, naveo je taj zvaničnik, bila je procena opasnosti sa kojom se suočava Ukrajina.

Rusija je, podsetimo, odbacila tvrdnje Zapada da ima agresivne namere prema Ukrajini, ali je upozorila da mogućnost integracije te zemlje u NATO predstavlja "crvenu liniju" i zbog toga je od SAD i njihovih saveznika tražila garancije da se tako nešto neće dogoditi. 

Istovremeno, "Global njuz" je, pozivajući se na neimenovane izvore, otkrio kako je Kanada poslala u Ukrajinu pripadnije svojih specijalnih jedinica, što je podstaklo spekulacije da se u toj zemlji sprema nesto veliko i da su svetske sile toga i te kako svesne. 

- Taj korak deo je napora saveznika NATO u cilju sprečavanja ruske agresije i iskazivanja podrške ukrajinske vlade - navodi se u članku i dodaje da je jedan od njihovih zadataka i evakuacija kanadskih diplomata u slučaju eskalacije u Ukrajini.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading