ŽESTOKA BORBA I KRV NA SVE STRANE Ukrajinska vojska upala u Lugansk
Foto: Ilustracija

Pripadnik Narodne milicije Luganske Narodne Republike kidnapovan je i odveden u nepoznatom pravcu od strane ukrajinskih diverzanata, saopštio je zvanični predstavnik LNR Ivan Filiponenko.

- Ukrajinska diverzantska grupa snaga za specijalne operacije je 27. decembra, kršeći postojeće sporazume, kidnapovala pripadnika Narodne milicije Luganske Narodne Republike - rekao je Filiponenko novinarima.

On je rekao da su na mestu gde je bio stacioniran pripadnik NM LNR zatekli tragove borbe i krvi, što ukazuje na primenu sile prema njemu.

- Prema našim saznanjima, trenutno se na kidnapovanog vrši fizički pritisak, i daju mu zabranjene medikamente kako bi ga primorali da lažno svedoči, sa ciljem da stvore dokaznu bazu kako bi opravdali zločinačke radnje ukrajinske vojske - rekao je on.

U aprilu 2014. ukrajinske vlasti su pokrenule vojnu operaciju protiv DNR i LNR, koje su proglasile nezavisnost nakon državnog udara u Kijevu. Uprkos postignutim dogovorima o prekidu vatre, povremeno dolazi do eskalacije nasilja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading