AMERIKANCI U PANICI Ruski tenkovi za manje od 24 časa na poljskoj granici
Printscreen

Naglašava da je širenje NATO na istok nakon završetka Hladnog rata bilo greška i da je to dovelo do sadašnje napete situacije.

Prema autorima teksta, neprijateljstva su moguća ako Severnoatlantska alijansa pokuša da uključi Ukrajinu u svoj sastav.

American Thinker je kategoričan: „Dođe li do vojnog sukoba, ruski tenkovi će ući u Kijev za manje od jednog dana“.

Čak napominje da za Rusiju mogući početak neprijateljstava „ne uključuje posebne rizike, ni vojne, ni političke ni ekonomske”:

„Ruska vojska je nadmoćnija od oružanih snaga Ukrajine, a predsednik Džo Bajden je otvoreno izjavio da se NATO neće mešati u mogući vojni sukob Moskve i Kijeva. Pa i ako se američki lider predomisli, zemlje alijanse, koje su smanjile vojni potencijal, neće moći da se nose sa ruskom vojskom. Političke posledice biće ograničene osudama na račun Moskve. Ekonomski gledano, malo je verovatno da će demokratske zemlje podržati nove antiruske sankcije“.

American Thinker navodi da su zapadne zemlje svesne da bi nove sankcije protiv Rusije dodatno pogoršale postkovidnu situaciju i pokrenule krizu koja bi pogodila njihove sopstvene ekonomije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
bojnik joe

28.12.2021 14:22

Ruski tenkovi kao i srpski voze samo do granice.Razlika je samo u tome što jedni voze do Poljske a drugi do granice Kosova.