RAT JE NEIZBEŽAN Napadom na Rusiju žele da skrenu pažnju sa unutrašnjih problema
Foto: Shutterstock

Ukrajinske vlasti planiraju da sprovedu opasnu spoljnopolitičku strategiju kako bi sprečile novi državni udar i naterale stanovnike da zaborave na probleme koji su nastali unutar zemlje.

Poznati ekonomski stručnjak, poslanik Državne dume Mihail Deljagin došao je do ovog zaključka nakon analize situacije u Ukrajini.

U direktnom prenosu političkog programa na jednom od Jutjub kanala, Deljagin je detaljno govorio o tome koje mere će administracija Zelenskog da preduzme da ostane na vlasti, a govorio je i o faktorima koji ukazuju na skori napad Ukrajine na Rusiju.

Mihail Deljagin je pre svega skrenuo pažnju na činjenicu da ukrajinske vlasti odavno ne mogu da se nose sa svojim direktnim obavezama.

Zemlja je na ivici energetskog kolapsa u pozadini potpune degradacije ekonomske i proizvodne sfere. Kijev, pak, ne preduzima nikakve efikasne mere koje bi zemlju spasile od potpune propasti.

Po mišljenju političara, ova situacija je glavni faktor koji ukazuje na skori napad Ukrajine na Rusiju. Dakle, Kijev sprovodi vojnu strategiju da skrene pažnju stanovništva sa unutrašnjih problema u zemlji. Sličan pristup se može koristiti u bliskoj budućnosti.

„Postoji realna opasnost od napada na Rusiju, oni se za to pripremaju. Oni u Ukrajini drže ljude podređenim i u iščekivanju jer sve u zemlji jako loše.

Jedini način da izbegnu politički pad je rat. Ući će u zonu rizika negde početkom februara i ostati u ovoj zoni rizika do kraja marta“, objasnio je ekonomista.

Deljagin je takođe skrenuo pažnju na činjenicu da Kijev, koji je razvio takvu strategiju, verovatno neće moći da reši sve unutrašnje političke probleme. Ukrajinske vlasti će se u budućnosti suočiti sa strašnim posledicama takvog plana, piše webtribune

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading