RUSI ĆE ZA 6 SATI STIĆI DO KIJEVA! Pukovnik Krivonos upozorava: Bivši komandant specijalnih snaga otkrio najcrnji scenario po Ukrajinu!
Ministarstvo odbrane Ukrajine

Pukovnik Krivonos, bivši zamenik komandanta Snaga za specijalne operacije, izjavio je da će ruske snage koristiti precizno oružje i avijaciju.

On ocenjuje da će glavni zadatak Moskve biti "zastrašivanje ukrajinske vlasti".

„Da upozorim: ruske borbene kolone stižu od Sumija do Kijeva normalnim maršom za šest sati. Ako ne bude otpora i ne budemo spremni za to. A to će biti dovoljno da vlada Ukrajine, relativno govoreći, kapitulira“, rekao je Krivonos.

Foto: Youtube/Printscreen

 

Krivonos je jedno breme bio načelnik Uprave za specijalne operacije Generalštaba i sa svojim timom razvio je strategiju za formiranje ukrajinskih snaga za specijalne operacije u saradnji sa instruktorima NATO-a.

Inače, Rusija je u više navrata odbacila lažne tvrdnje SAD da priprema invaziju na Ukrajinu, a portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da države članice NATO, pod maskom vojnih instruktora, šalju militante u Ukrajinu.

"Region, posebno Ukrajina, nagomilava oružje. Govorim o direktnim isporukama, ugovorima za budućnost, od više miliona, više milijardi. Pored toga, militanti se tamo šalju pod maskom vojnih instruktora", rekla je Zaharova za televiziju Krim-24, a prenosi TAS S.

Instagram/mzakharovamid

 

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je ranije da je Rusija zabrinuta zbog mogućeg raspoređivanja zapadnih vojnika u Ukrajini i poručio da takva situacija primorava Moskvu da preduzme mere da odbrani svoje interese.

EPA

 

 

Komentari (0)

Loading